back to top
2024. május 01. 08:55
KezdőlapMoto2Megérkezett az új Acosta? – Aldeguer körrekorddal bizonyult a leggyorsabbnak a Moto2...

Megérkezett az új Acosta? – Aldeguer körrekorddal bizonyult a leggyorsabbnak a Moto2 jerezi tesztjén

A Moto2-es pilóták közül Fermín Aldeguer, a Moto3-as mezőnyből pedig José Antonio Rueda bizonyult a leggyorsabbnak Jerezben a két géposztály utolsó előszezoni tesztjein.

Ezen a héten rendezték meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság két kisebb kategóriájának utolsó kollektív tesztjeit a 2024-es szezon rajtja előtt. A Moto2 és a Moto3 mezőnye ugyanazon a három napon, felváltva körözhetett a jerezi pályán. A legjobb időket mindkét géposztály esetén nagyrészt a pénteki etapok során futották a pilóták.

A teszten a Moto2-es versenyzők közül Fermín Aldeguer futotta a legjobb időt (1:40.307), amivel új körrekordot állított fel. Aldeguer úgy tudott a leggyorsabbnak bizonyulni, hogy a pénteki első etapot egy elég nagy bukással kezdte. Legközelebb Joe Roberts (1:40.351) és Manuel González (1:40.385) tudott kerülni hozzá.

A mezőny egészének gyorsulását érzékletesen szemlélteti, hogy az első nyolc helyezett jobb időt futott a korábbi rekordnál. Ez Arón Canet nevéhez fűződött, aki a tavalyi jerezi futamot megelőző egyik szabadedzésen rakott össze egy nagyszerű kört (1:40.640). Ráadásul a legjobbak nem voltak messze egymástól, hiszen a hetedikként záró Marcos Ramíreznek is csak 2 tizedmásodperc volt a lemaradása Aldeguer mögött.

Az előző szezon utolsó négy versenye – amelyeket mind Aldeguer nyert meg – és a jerezi teszt végeredménye alapján nem elképzelhetetlen, hogy idén a Boscoscuro pilótája fogja dominálni ezt a kategóriát, hasonlóan ahhoz, ahogyan tavaly Pedro Acosta tette. 2024-ben Acosta már a MotoGP-ben fog vitézkedni, és a jelenlegi információk szerint jövőre majd csatlakozhat hozzá fiatal honfitársa is.

Eldőlhetett Aldeguer sorsa, élcsapatnál debütálhat jövőre a MotoGP-ben

A Moto3-as kategóriában José Antonio Rueda nevéhez fűződött a legjobb idő (1:43.276). Az övé mögött a kínai CFMotóra váltó Aspar versenyzőjének, David Alonsónak (1:43.509) és Ivan Ortolának (1:43.610) a nevei kerültek fel a összesített eredményt mutató táblára. A legkisebb géposztályban sokkal nagyobbak voltak a különbségek Jerezben, mint a középsőben, hiszen már az ötödik pozícióban záró Daniel Holgadónak is több mint fél másodperc volt a hátránya Rueda mögött.

Hosszú ideig fűtést sem használtak – komoly áldozatokkal járt az év újoncának, hogy eljusson idáig

Idén a Moto2 és a Moto3 pilótái is a jövő héten sorra kerülő katari szezonnyitón mérik majd össze először a tudásukat éles körülmények között.

A jerezi Moto2-teszt összesített eredménye

A jerezi Moto3-teszt összesített eredménye