back to top
2024. május 09. 19:35
KezdőlapMotoGPLorenzo elárulta, miért kételkedik abban, hogy Marc Márquez idén kiemelkedően fog teljesíteni

Lorenzo elárulta, miért kételkedik abban, hogy Marc Márquez idén kiemelkedően fog teljesíteni

Jorge Lorenzo három tényezőt sorolt fel, amelyek szerinte megnehezíthetik, hogy Marc Márquez kiemelkedően teljesítsen az idei szezonban.

Marc Márquez tizenegy év után elhagyta a Hondát a Gresini és a Ducati kedvéért. A spanyol pilótának az új motorjával elég jól sikerült mind a sepangi, mind a katari teszt, így sokan – többek között Mick Doohan – azt várják, hogy akár már idén harcban lehet majd a bajnoki címért, Jorge Lorenzo azonban nem feltétlenül vélekedik így.

A motoros legenda elárulta, kiket tart a bajnoki cím legnagyobb esélyesének

„Annyira lenyűgöző volt a Ducatival való bemutatkozása, hogy a valenciai teszt után mindenki azt gondolta, hogy Marc idén meg fogja nyerni az összes versenyt, de szerintem ez nem így lesz – nyilatkozta Lorenzo a MotoGP hivatalos honlapjának. – Sepangban már voltak nehézségei, és szerintem vannak még kérdőjelek akörül, hogy mire lehet idén képes.”

„Az első kérdés, hogy mennyi időbe telik neki teljesen kiismerni a Ducatit. Úgy néz ki, hogy még mindig nem tudja, pontosan hogyan is kellene vezetnie, még mindig kicsit úgy vezeti, ahogy a Hondát kell” – erősítette meg Lorenzo Francesco Bagnaia szavait.

„Úgy vezeted, mint a Hondát” – íme Bagnaia és Marc Márquez beszélgetése (videó)

„A második kérdés, hogy mekkora lesz a különbség a tavalyi és az idei Ducati között, mennyit tudtak fejleszteni egy év alatt a motoron. Nekem úgy tűnik, hogy elég nagy a különbség, és Bagnaia, illetve [Jorge] Martín nem valami rossz pilóták, sőt a legjobbak közé tartoznak. Szóval, ha nekik egy jobb motorjuk lesz, mint Marcnak, akinek náluk kevesebb tapasztalata van a Ducatival, az egy kulcsfontosságú dolog lehet.”

Márquez az elmúlt években sokat küszködött a fizikai állapota miatt, többször meg is kellett műteni. Legutóbb a tavalyi szezon után került sor egy ilyen beavatkozásra, akkor a nála (is) fellépő kompartment szindróma miatt vágták fel a karját. „A harmadik kérdés pedig a fizikai állapota: a karja teljesen rendbe jött már, vagy még kell neki idő a felépüléshez, egyáltalán lesz-e még ugyanolyan állapotban, amilyenben régen volt? Erre egyedül Marc tudja a választ” – zárta le a fejtegetését Lorenzo.