back to top
2024. május 06. 09:58
KezdőlapMotoGPBagnaia nem elégedett, de javulásra számít

Bagnaia nem elégedett, de javulásra számít

Francesco Bagnaia úgy véli, bár a motorja jól működik, valami mégsem funkcionál megfelelően, és nem érezte jól magát a Katari Nagydíj pénteki napján. A címvédő ugyanakkor optimista a továbbiakat illetően.

Nehezen indult Francesco Bagnaia számára a szezonnyitó Katari Nagydíj hétvégéje. Az első szabadedzésen már jó pár perc eltelt, amikor az utolsó helyen állt, de ami ennél akkor fontosabb volt, hogy ő tette meg a legkevesebb kört a mezőny tagjai közül. Első etapja után nem volt elégedett a hátsó gumi viselkedésével, és viszonylag sok időt töltött a garázsban.

Végül aztán feljött a tizedik helyre, de a kezdés így sem volt ideálisnak mondható, hiszen csapattársa, Enea Bastianini látszólag jobban felvette a ritmust. Nem beszélve tavalyi világbajnoki ellenfeléről, az élen záró Jorge Martínról, aki 597 ezreddel bizonyult gyorsabbnak nála. Nem véletlen, hogy Bagnaia nem is volt boldog a pénteki nap végén.

Marc Márquez és Acosta is az élmezőnyben, Martín kezdett az élen a MotoGP szezonnyitó hétvégéjén

Az biztos, hogy nem ilyen első napra számítottam, sajnos nem a maximális vagy a legjobb volt az érzet a motoron – nyilatkozta a MotoGP hivatalos honlapjának. – A motor jól működött, de valami nem funkcionált jól. Összességében nem vagyok elégedett, de tudjuk, hogy sokkal nagyobb potenciál van bennünk, és harcolhatunk az első helyekért. Nem a legjobban éreztem magam.”

A tavalyi szezonból kiindulva azért Bagnaiának egyelőre nincs komoly félnivalója. Akkor számos alkalommal előfordult, hogy az első szabadedzésen a középmezőnyben zárt, mivel inkább a versenytempóra koncentrált. A későbbiekben aztán az esetek többségében egy körön is megérkezett, és az első, esetleg a második sorba kvalifikált.

Az olasz pilóta most is hasonló forgatókönyvben bízik. Tökéletesen ismerjük a beállításokat, és tudjuk, hogy hol van a potenciálunk – fogalmazott. – Arra számítok, hogy szombaton összességében jól érzem magam. A második szabadedzés esős körülményei nem a legjobbak a homok szempontjából, de megpróbálunk az első tízben végezni.”

Ahogyan arra Bagnaia is utalt, a második tréninget a sivatagi eső miatt szabadedzéssé minősítették, így az ott elért eredményeknek semmilyen szempontból nem volt jelentősége. Ennek következtében a szombati, közvetlenül az időmérő előtt zajló edzés fogja meghatározni, hogy melyik tíz pilóta kezdhet a Q2-ben. Ez az eredeti tervekkel ellentétben magyar idő szerint 12 óra helyett 11:40-kor kezdődik, és 30 helyett 45 perces lesz.

A sivatagi eső miatt változott a MotoGP programja, Marc Márquez volt a leggyorsabb az esti tréningen