2024. április 27. 08:26
KezdőlapMotoGPMiller szerint „az egy vicc, hogy megváltoztatták az egész kib*szott hétvégét”

Miller szerint „az egy vicc, hogy megváltoztatták az egész kib*szott hétvégét”

Jack Miller szerint szükségtelen volt a hétvége menetrendjének megváltoztatása az eső miatt. Marc Márquez elárulta, hogy szavazás útján döntöttek ebben a kérdésben.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Katari Nagydíj magyar idő szerint péntek késő délutáni edzését a hirtelen megjelenő eső miatt átminősítették második szabadedzésnek. A versenyirányítás úgy döntött, hogy 45 percesre csökkentik a tréninget, és a szombati, közvetlenül az időmérő előtt rendezendő gyakorlás határozza meg, hogy melyik tíz versenyző kezd majd a Q2-ben. Ez a határozat azonban nem mindenkinek nyerte el a tetszését, többek között Jack Millernek sem.

A sivatagi eső miatt változott a MotoGP programja, Marc Márquez volt a leggyorsabb az esti tréningen

„Persze nedves volt [a pálya] – nyilatkozta Miller. – Olyanok voltak a körülmények, amilyenek voltak. Meg kellett volna tartani az edzést. Az, hogy emiatt megváltoztatták a szabályokat, illetve a stratégiát és az egész kib*szott hétvégét, az egy vicc. Teljesen szükségtelen volt. Elvégre motorversenyzők vagyunk. Azért fizetnek minket, hogy a körülményektől függetlenül motorra üljünk, ne pedig minden alkalommal panaszkodjunk, ha esik az eső vagy fúj a szél.”

„Én megértem, hogy lehetnek olyan dolgok, amelyek összezavarhatják az embert – folytatta az ausztrál pilóta. – Viszont az ilyen körülmények nem tartoznak ezek közé. Mindannyian színezett plexit használunk. Teljesen színezett lencsét még éjszaka is. Az eső az eső, az mindenhol ott volt. Lehetett látni, hogy hol alakult ki a sáros ív, ez nem volt probléma.”

Marc Márquez egyetértett Millerrel ebben a kérdésben. A nyolcszoros világbajnok elárulta, hogy maguk a versenyzők döntöttek a változtatásról. „Volt egy találkozónk, amelyen szavaztunk” – mondta Márquez. – Én az eredeti menetrend megtartására szavaztam, mivel véleményem szerint, ha megengedik nekünk, hogy kimenjünk a pályára, az azért van, mert az biztonságos. Szerintem így gyorsköröket is biztonságosan tudtunk volna futni. Végül is nem értek egyet a döntéssel, de tiszteletben tartom azt.”

Marc Márquez és Acosta is az élmezőnyben, Martín kezdett az élen a MotoGP szezonnyitó hétvégéjén