2024. április 28. 20:18
KezdőlapMotoGPMartín szerint a Katari Nagydíj időmérője nem bizonyíték arra, hogy ő a...

Martín szerint a Katari Nagydíj időmérője nem bizonyíték arra, hogy ő a leggyorsabb a mezőnyből

A Katari Nagydíj időmérője után értékelt az edzés első három helyezettje, Jorge Martín, Aleix Espargaró és Enea Bastianini.

Jorge Martín nyerte a Katari Nagydíj időmérőjét. A spanyol pilóta egy elképesztő kört rakott össze, amellyel új pályacsúcsot állított fel a Lusail International Circuiten. A leintés után készült interjú során Simon Crafar azt mondta, szerinte Martín megint bebizonyította, hogy egy körön ő a leggyorsabb a mezőnyből.

A körelvétel ellenére Martíné a pole Katarban, Bagnaia és Marc Márquez a második sorban

„Nem arról van szó, hogy én lennék a leggyorsabb, amikor az egykörös tempóról beszélünk, csak ma voltam az – válaszolta Martín. – Természetesen nagyon jó, hogy egy újabb pole pozíciót tudtam szerezni, szóval nagyon boldog vagyok. Viszont az igazán fontos munka csak holnap jön majd. Koncentráltnak kell maradnunk, rá kell jönnünk, hogy melyik területeken tudunk még fejlődni, hiszen [az időmérőn] mindenki nagyon gyors volt.”

A második rajthelyet Aleix Espargaró szerezte meg a kvalifikáció során. Az Aprilia versenyzőjének valószínűleg a sprinten és a futamon is a Ducati pilótái lehetnek a legnagyobb ellenfelei. „Nem lesznek könnyűek a versenyek. Egy elég hosszú egyenes van itt, a katari pályán, szóval két elég nehéz viadal elé nézünk – utalt a Desmosedicik kiemelkedő tempójára Espargaró. – De nagyon jó munkát végeztünk az itteni teszt során, és jelenleg elég hasonlóan érzem magam a motoron, mint akkor, ennek pedig nagyon örülök. Remélhetőleg jól szerepelünk majd a versenyeken is.”

A harmadik legjobb időt Enea Bastianini futotta, aki úgy gondolja, hogy ennél akár még előrébb is végezhetett volna. „Elég nehéz volt a mai nap, mivel nagyon közel voltak egymáshoz a köridők – mondta Bastianini. – Nagyon nyomtam az időmérőn. Már pénteken is elég jól dolgoztunk, jó volt a tempóm, gyors tudtam lenni. Viszont akkor úgy éreztem, hogy a gyorsköröket tekintve még valami hiányzik, szombaton azonban már nagyon elégedett voltam az eredményemmel. Majd meglátjuk, hogy mi lesz a sprinten, illetve, hogy mi lesz vasárnap, hiszen akkor lesz a legfontosabb verseny.”

Bastianini szerint ő nem tartozik a bajnoki cím esélyesei közé