2024. április 27. 18:22
KezdőlapMotoGPMartín úgy nyerte meg a sprintet, hogy „nagyon sok kanyarban közel volt...

Martín úgy nyerte meg a sprintet, hogy „nagyon sok kanyarban közel volt a bukáshoz”

A katari sprintfutamon dobogósai értékeltek a viadal leintése után, Jorge Martín, Brad Binder és Aleix Espargaró is megosztotta a gondolatait.

Jorge Martín nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő a Katari Nagydíj szombati napján. A spanyol pilóta az időmérőn és a sprintfutamon sem talált legyőzőre. Ráadásul az utóbbit úgy tudta megnyerni, hogy a motorján megint fellépett a loszaíli teszten már megtapasztalt vibráció.

Martín rajt-cél győzelemmel kezdte az idényt, Bagnaia a hajrában bukta el a sprintdobogót

„Ma valóban gyors tudtam lenni, de a motor hátsó felén még mindig érzékelhető volt a vibráció, szóval ezen még dolgoznunk kell – nyilatkozta a katari sprintverseny leintése után Martín. – Nagyon sok kanyarban közel voltam a bukáshoz, szóval tényleg sokat küszködtem.”

„Ma jó eredményt értünk el, de vasárnap ilyen [problémákkal] ez lehetetlen lesz – tekintett előre a madridi versenyző. – Tovább kell dolgoznunk ezen. Magabiztosnak érzem magam és gyorsnak, szóval az egyetlen probléma a motor [hátsó részének vibrálása]. Szóval ezen fogunk dolgozni holnap és ma este is, majd meglátjuk, hogy tudjuk-e élvezni a vasárnapi futamot.”

Martín szerint a Katari Nagydíj időmérője nem bizonyíték arra, hogy ő a leggyorsabb a mezőnyből

Brad Binder nagyszerű rajtot vett a sprinten, és ezáltal a negyedik helyét a másodikra cserélte le. Végül ebben a pozícióban intették le a KTM pilótáját, aki elégedett volt az eredményével. „Fenséges volt a mai nap, mindig csodálatos dobogós helyen végezni, de az év első versenyén különösen az – mondta Binder. – Nagyon nagy volt a tempó, főleg az első három kör során. De lenyűgöző, ahogy a motor viselkedett a kanyarbejáratoknál és a féktávokon, egy másik szinten van ezeken a területeken, mint korábban. De persze még mindig van min dolgoznunk.”

A sprintet követően a dobogó legalsó fokára Aleix Espargaró állhatott fel. A spanyol pilótának kalandos versenye volt, többek között Marc Márquezzel és Francesco Bagnaiával is meg kellett vívnia. Az utolsó körben Binderhez is közel került, de a dél-afrikai versenyzőt már nem tudta megtámadni.

„Megpróbáltam a legjobbamat nyújtani – kezdett neki Espargaró. – Csak sajnos nagyon sok időt veszítettem az előzésekkel. Gyorsabbá kell válnunk az egyenesekben, mivel jelenleg azokban könnyen megelőznek engem a többiek. Viszont összességében az a sebesség, amellyel rendelkezünk ezen a pályán, az hihetetlen. Nagyon elégedett vagyok a motorral, kiemelkedően magas szintet képvisel. Azt gondolom, hogy a vasárnapi futamon jobb esélyeink lesznek, mivel a sprint végén is nagyon sok hátsó tapadásunk maradt. Nagyon boldog vagyok.”

Soha nem látott magasságokban van az Aprilia, de ez sem elég