2024. április 28. 18:31
KezdőlapMotoGPKiderült, hogy miről beszélgetett egymással Bagnaia, Binder és Martín a Katari Nagydíj...

Kiderült, hogy miről beszélgetett egymással Bagnaia, Binder és Martín a Katari Nagydíj leintése után

A MotoGP közösségi oldalán megjelent egy videó, amelyben Francesco Bagnaia, Brad Binder és Jorge Martín beszélik meg a Katari Nagydíj főfutamának történéseit.

Magyar idő szerint vasárnap este rendezték meg a 2024-es MotoGP-szezon első főfutamát. A katari verseny után Francesco Bagnaia, Brad Binder és Jorge Martín állhattak fel a dobogóra.

Bagnaiáék „csendben dolgoztak”, Bindert meglepte, hogy ennyire jól ment neki egy fontos feladat

Viszont a futam előtt nem volt magától értetődő, hogy ez a végeredmény fog kialakulni, hiszen a pole pozícióból Martín vághatott neki a viadalnak, Binder pedig nagyon gyorsan fel tudott zárkózni közvetlenül a Pramac pilótája mögé. Azonban Bagnaia még az első körben mindkettőjüket megelőzte, és így ők a verseny hátralévő részében már csak a második helyért tudtak megvívni.

Nemrég a MotoGP X-oldala megosztott egy videót, amelyből kiderült, hogy mit mondott egymásnak a leintés után a három dobogós a pihenőszobában. Az alábbiakban a beszélgetés magyar fordítása olvasható.

Martín: Amikor te [Bagnaia] megelőztél a verseny elején, akkor úgy voltam, hogy »arggg«.

Bagnaia: Mindent beleadtam, hogy sikerüljön az az előzés.

Martín: Jobb volt az első helyen menni. Próbáltam megóvni a gumijaimat a 3-as kanyarban, és erre te megelőztél.

Binder: Azt hittem, hogy a rajnál használt elülső összeültető rendszer nem működik. Aztán amikor bementem a 2-es kanyarba, akkor azt mondtam magamnak, hogy ba*zki, ha elveszítem a [motor] elejét, akkor úgy fogok kinézni, mint egy idióta.

Martín: Aztán te [Binder] megelőztél engem, és azt hiszem, hogy akkor az első gumimban túlságosan felment a nyomás. Ezután elhúztál úgy körülbelül öt tizeddel, és akkor újra gyors kezdtem lenni. Te bizonyos pillanatokban elkaphattad volna [Bagnaiát].

Binder: Az volt a probléma, hogy az első körben blokkoltam az első kereket az egyik jobbkanyarban, a 12-esben, és kicsit ki kellett egyenesítenem.

Bagnaia: Nem tudom, hogy láttátok-e, de az első körben az 5-ös, vagy nem is, a 6-os kanyarban, nagyon a határon voltam a kormányzás szempontjából.

Vasárnap nagyon jó teljesítménnyel rukkolt elő a szezon egyetlen újonca, Pedro Acosta. A fiatal pilóta a verseny egy pontján egy nagyszerű manőverrel átvette a negyedik helyet Marc Márqueztől, ez pedig Martín és Binder figyelmét is felkeltette.

Martín: Hűha, Acosta! Negyedik helyen is ment a futamon?

Binder: Ember, ez nagyon jó.

Acosta: Olyan ez, mint a szüzesség elvesztése, minden nagyon szép, de a vége katasztrófa lesz

Binder: Nem számítottam arra, hogy egy ponton hirtelen ennyire el fog fogyni a hátsó gumi.

Martín: Én nagyon konzisztensen használtam a hátsó gumit, nem éreztem hirtelen változást rajta.

Binder: Az enyém egyre csak fogyott, fogyott, fogyott…

Bagnaia: Én sem éreztem hirtelen változást, de a verseny utolsó részében már elkezdett egy kis tapadást veszíteni a hátsó gumi.

Binder: Láthattátok, hogy az enyém milyen sokat veszített.

Martín: Te nagyon sokat rázkódtál.

Binder: Nekem ilyen volt az utolsó öt kör.

Martín: Mi inkább a vibrációval küzdöttünk.

Binder: Ó, tényleg?

Váratlan probléma hátráltatta Bagnaiát a katari sprintfutamon