2024. április 27. 14:55
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu elárulta, hogy mi a legnagyobb különbség a BMW és a Yamaha...

Razgatlıoğlu elárulta, hogy mi a legnagyobb különbség a BMW és a Yamaha között

Toprak Razgatlıoğlu a montmelói Superbike-teszt alatt elmondta, hogy szerinte miben különbözik a BMW és a Yamaha. A török pilóta a szombati etapját is értékelte.

Ezen a héten rendezték meg a Superbike-világbajnokság montmelói tesztjét. A mezőny csütörtökön és pénteken körözött a Circuit de Barcelona-Catalunya aszfaltcsíkon. A gyakorlás végén Toprak Razgatlıoğlu neve mellett a második legjobb idő szerepelt – csak Nicolò Bulega bizonyult gyorsabbnak nála –, pedig pénteken összetörte a motorját. A BMW azonban gyorsan összerakta a gépet, és így szombaton is pályára tudott gurulni a török pilóta.

Razgatlıoğlu elesett a Superbike-teszten, a motor a lassú tempó ellenére is összetört

„Nekem nagyon jól sikerült a szombati nap – értékelt Razgatlıoğlu. – Sokat javítottunk a motoron, főleg a hátsó tapadáson. A délutáni etap miatt pedig kifejezetten boldog vagyok. Előzetesen aggódtam egy kicsit, hiszen jövő héten itt, Barcelonában lesz versenyünk, és én eddig sokat küszködtem a tapadással, azonban végül a csapattal és az én embereimmel együtt kiküszöböltük ezt a problémát.”

„A nap végén ismét a lágy abroncsokat tettük fel, és azzal nagyjából ugyanolyan köridőt teljesítettünk, mint Nicolò Bulega. Összességében ez egy nagyon pozitív kimenetelű teszt volt, nagyon boldog vagyok. Jövő héten meglátjuk, hogy mi lesz, hiszen egy verseny mindig nehezebb, mint egy teszt, és látni lehet, hogy az első négy-öt versenyző nagyon erős. Meglátjuk – egyelőre úgy néz ki, hogy mi készen állunk, illetve, hogy itt odaérhetünk a dobogóra.”

A BMW pilótája az előző négy szezonban még a Yamahát erősítette. A német gyártó színeit eddig egy versenyhétvégén és a teszteken képviselte, így nem véletlen, hogy Montmelóban megkérdezték tőle: szerinte miben különbözik a két alakulat.

Razgatlıoğlu a nehézségek ellenére „ötven százalékban” elégedett az ausztráliai versenyhétvégéjével

„A csapat oldaláról elég hasonló a Yamahához – mondta Razgatlıoğlu a BMW-ről. – Viszont a gyártói oldalról más, mivel itt sokkal több olyan emberrel találkozom, aki magánál a gyártónál dolgozik. A Yamahánál sohasem láttam japánokat, hanem mindig csak olaszokat meg briteket. Itt azonban nagyon sok német srác van, mivel nekik nagyon fontos ez a projekt.”

„Ha szükségem van valamire, ők azonnal megcsinálják – folytatta Razgatlıoğlu. – Sokszor mondtam nekik, hogy több motorfékre lenne szükségem, és ezek a srácok írtak egy új programot a kedvemért. Amire szükségem van, a BMW azt megcsinálja, közvetlen kapcsolatunk van a gyárral.”