back to top
2024. április 30. 21:27
KezdőlapMotoGPEgy korábbi MotoGP-versenyző rámutatott a KTM gyenge pontjára

Egy korábbi MotoGP-versenyző rámutatott a KTM gyenge pontjára

Michael Laverty a Katari Nagydíj alatt kijelentette, hogy szerinte a kigyorsításokon veszítenek sok időt a KTM pilótái a Ducati versenyzőihez képest.

A KTM 2017-ben mutatkozott be a MotoGP-ben. A legjobb eredményét a gyártók összevetését tekintve tavaly érte el az osztrák vállalat, amikor a második helyen végzett a Ducati mögött. Az idei szezonban pedig egyértelműen az lehet a célja a mattighofenieknek, hogy végre a bolognaiakat is el tudják kapni.

Ehhez viszont még több területen fejlődniük kellene. A korábban a brit Superbike-bajnokságban, a MotoGP-ben és a Supersport-világbajnokságban is megforduló Michael Laverty a Katari Nagydíj hétvégéjén mondta el, hogy szerinte a KTM mely gyengesége miatt van egyelőre lemaradva a Ducatitól.

„Úgy tűnik, hogy jobban kijönnek a kanyarokból, mint tavaly, idén jobban fordulnak – kezdte elemezni a KTM motorjait a TNT Sports szakértőjeként dolgozó Laverty. – Mi nem láthattuk, hogy pontosan hol veszítettek időt Katarban, de persze Brad [Binder] jól tudja.”

„A tapadásról vagy a kanyarodásról lenne szó? Én a kigyorsításra fogadnék – jelentette ki. – A kanyar első része az, ahol a Ducati nagyon jól muzsikál. Egy nagyon hosszú motorral, amelyet elég jól le lehet süllyeszteni a magasságállító eszközzel, és amelynek a nyomatékkezelő rendszere alacsonyabb fordulatszámnál is engedelmes. Ennek nincs sok értelme, de mégis nagyon jól működik együtt a Ducati aero-csomagjával. A KTM-nek sikerült a tél folyamán előrelépnie ezen a téren, de azért még mindig van hová fejlődniük.”

Binder jelenleg – csupán egy versenyhétvége után – a második helyen áll a tabellán Francesco Bagnaia mögött. Az ehhez szükséges pontokat két második hellyel szedte össze, a Katari Nagydíjon a sprinten és a főfutamon is ebben a pozícióban gurult át a célvonalon. Laverty úgy véli, hogy ez a lendület akár az idény végéig is kitarthat. Hiszen amikor megkérdezték tőle, hogy szerinte a dél-afrikai versenyző a KTM-mel képes lesz-e harcolni a bajnoki címért, akkor a következőket válaszolta: „százszázalék, hogy igen”.

Bagnaiáék „csendben dolgoztak”, Bindert meglepte, hogy ennyire jól ment neki egy fontos feladat