2024. április 28. 06:33
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu a nehézségek ellenére „ötven százalékban” elégedett az ausztráliai versenyhétvégéjével

Razgatlıoğlu a nehézségek ellenére „ötven százalékban” elégedett az ausztráliai versenyhétvégéjével

Toprak Razgatlıoğlu értékelte a Superbike-világbajnokság ausztráliai versenyhétvégéjét, és előretekintett a következő fordulókra.

A Superbike-világbajnokság ausztráliai fordulója nem Toprak Razgatlıoğlu pályafutásának legjobb hétvégéje volt. A török pilótát az első Phillip Island-i futamon egy pozícióval visszasorolták – így ötödik lett –, mivel túl gyorsan hagyta el a bokszutcát a kötelező kerékcsere után, a második viadalon pedig elfüstölt a motorja. Razgatlıoğlu csak a Superpole verseny eredményével lehetett elégedett, amelyen a harmadik helyen zárt.

A megbüntetett Razgatlıoğlu úgy érezte, jókor hagyja el a bokszutcát

„Általánosságban azt tudom mondani, hogy ötven százalékban boldog vagyok, ötven százalékban pedig nem – értékelt az alanyai pilóta csapata, a BMW hivatalos oldalának. – A cél az volt, hogy dobogóra álljunk, amit a Superpole versenyen sikerült is megtennünk. A második futamon pedig már nagyon készen álltam arra, hogy a győzelemért harcoljak, hiszen a motoron sikerült javítanunk, és nagyon jól éreztem magam rajta, de aztán jött az a probléma a motorblokkal. Viszont a versenyzés már csak ilyen, és ez csak ez első versenyhétvégéje volt a szezonnak.”

Razgatlıoğluék a március 22-25. között sorra kerülő barcelonai fordulóban próbálhatják majd kiköszörülni a csorbát. A tavalyi szezon alapján a Circuit de Barcelona-Catalunya eléggé fekszik a 27 éves versenyzőnek, hiszen 2023-ban mind a három ottani megmérettetésen a második helyen ért célba Álvaro Bautista mögött.

„Barcelonába nagyon erősen kell majd megérkeznünk – tekintett előre Razgatlıoğlu. – Sokat tanultunk ezeken a versenyeken, sok adatot gyűjtöttünk, ami nagyon fontos a munkánk szempontjából. A következő megálló Barcelona, amely legalább egy annyira kemény pálya, mint az ausztráliai. Majd meglátjuk, hogyan fogunk ott szerepelni, de aztán Assenbe megyünk, ahol normális körülmények között erősebbnek kellene lennünk, mint Phillip Island-en.”

„Összességében nem kezdtünk rosszul, különösen ha a Superpole versenyre gondolunk. Úgy gondolom, hogy lépésről lépésre haladva majd előbb-utóbb jönni fognak az eredmények. Még fogunk egyet tesztelni Barcelonában a versenyhétvége előtt, szerintem akkor majd a versenytempóra fogunk koncentrálni, mivel az ott nagyon fontos. Találnunk kell majd egy jó beállítást a futamokra.”

Iannone drámája után Alex Lowes nyerte a Superpole versenyt, Razgatlıoğlu dobogós a BMW-vel