2024. április 28. 09:28
KezdőlapSuperbikeA „borzalmas” balesetet elszenvedő Rea hírt adott az állapotáról

A „borzalmas” balesetet elszenvedő Rea hírt adott az állapotáról

Danilo Petrucci szerint „borzalmas” volt az a highside, amelyet Jonathan Rea szenvedett el a második ausztráliai futamon. A brit pilóta később elmondta, hogy szerencsére nem sérült meg komolyabban a bukás során.

A Superbike-világbajnokság ausztráliai fordulója a kavicságyban ért véget Jonathan Rea számára. A brit pilóta a második Phillip Island-i futam negyedik körében bukott a 11-es kanyarban. A televíziós közvetítésben egyáltalán nem mutatták meg az esetet, amiből arra lehetett következtetni, hogy egy nagyon csúnya esésről volt szó. A leintés után Danilo Petrucci megerősítette ezt a teóriát.

Rea-t hordágyon vitték le, Razgatlıoğlu motorja elfüstölt, Alex Lowes nyerte a drámai futamot

„Közvetlenül Johnny Rea mögött voltam, amikor bukott – idézi a versenyt a harmadik helyen záró Petruccit a SPEEDWEEK.com. – Remélem, hogy jól van, mert borzalmas volt az a highside, amelyet elszenvedett. Aztán [Remy] Gardner még neki is ütközött a motorjának.”

A csúnya esés után Rea-t hordágyon szállították el a pálya orvosi központjába. Szerencsére a szakemberek pár kisebb sérülést leszámítva mindent rendben találtak nála. A futam után nem sokkal már ő maga nyugtatta meg az állapota miatt aggódó szurkolókat.

„Mindenekelőtt fizikálisan rendben vagyok azon kívül, hogy a csípőmet elég erősen megütöttem a balesetben. De nincs más sérülésem azokon kívül, amelyeket kedden szereztem – nyilakozta Rea. – Két nagy balesetem is volt ezen a héten, de még egy darabban vagyok.”

„Nagyon frusztráló ez a dolog, mert a vasárnapi bukás teljesen váratlanul ért – tette hozzá a hatszoros világbajnok a Yamaha hivatalos honlapja szerint. – Éppen építettem fel az önbizalmamat, és elég jól éreztem magam a motoron. Kicsit profitáltam abból, hogy Toprak [Razgatlıoğlu] motorja elfüstölt, és egy egészen jó pozícióban találtam magam a verseny közben.”

„Viszont amikor elkezdtem magabiztosnak érezni magam, akkor jött a bukás. Így pedig most majd megint nulláról kell elkezdenem az építkezést. Ehhez meg kell néznünk, hogy mi történt a balesetnél, és javítanunk kell azon, ahogy a motoron érzem magam. Mindenki láthatja, hogy Andrea [Locatelli] mennyire versenyképes, nekünk is olyannak kell majd lennünk. Viszont most csak haza akarok menni, hogy összeszedjem magam, és Barcelonába megújult erővel tudjak majd utazni.”

Rea elveszettnek érzi magát és csapatát, egy szörföshöz hasonlította magukat