2024. április 27. 19:11
KezdőlapMotoGPRossi csapatának pilótái elmondták, hogy mit várnak a Portugál Nagydíjtól

Rossi csapatának pilótái elmondták, hogy mit várnak a Portugál Nagydíjtól

Valentino Rossi csapatának, a VR46-nak a versenyzői, Marco Bezzecchi és Fabio Di Giannantonio visszatekintettek a katari hétvégére, és elmondták, hogy mit várnak a Portugál Nagydíjtól.

Nem Marco Bezzecchi pályafutásának legjobb hétvégéjét hozta a Katari Nagydíj. A sprinten a tizenegyedik, a főfutamon pedig csak a tizennegyedik helyet szerezte meg. A 25 éves pilóta legközelebb a pénteken kezdődő Portugál Nagydíjon próbálhatja majd meg elkapni az élmezőny tagjait.

„Nagyon nehéz hétvége volt számomra – mondta Bezzecchi a Katari Nagydíjról. – Remélhetőleg Portimãóban jobb alapokra tudunk majd építkezni a pénteki naptól kezdve. Megpróbálom kielemezni az adatokat, hogy rájöjjek, miért nem elég jó a sebességem. A probléma, hogy jelenleg nem tudom azt megcsinálni, amit a többi tavalyi Ducatin ülő pilóta tud.”

Bezzecchi elárulta, hogy milyen problémák tették „nehézzé” neki a Katari Nagydíj hétvégéjét

Valentino Rossi csapatának, a VR46-nak a másik pilótája, Fabio Di Giannantonio nem tapasztalta meg a Bezzecchit hátráltató nehézségeket. „Beszélünk néha ilyen dolgokról, amikor együtt ebédelünk, és ő ezeket a problémáit is felvázolta nekem – nyilatkozta Di Giannantonio. – Viszont ez elég furcsa, mivel nekem sohasem voltak ilyen problémáim. Szóval elég nehezen tudom megérteni, hogy valójában miről is van szó.”

„Sajnálom, hogy ilyen problémákkal küzd. Azért is sajnálom, mivel nem tudom, hogyan segíthetnék valahogy neki. Viszont biztos vagyok benne, hogy a boksznak az ő oldalán dolgozó erős csapattal előbb vagy utóbb – én azt gondolom, hogy előbb – mindent meg fognak tudni oldani.”

„Nekem összességében a katari hétvége pozitív kicsengésű volt, pedig voltak problémáink – utalt Digga többek között a sprinten elszenvedett bukására. – Azonban ezek nem tudtak megakadályozni minket abban, hogy gyorsak és versenyképesek legyünk.”

Di Giannantonio: Nem akarom elárulni, hogy mennyibe került a motorom újjáépítése a bukásom után

Bezzecchi legalább jó emlékekre támaszkodva tud hangolódni a Portugál Nagydíjra, amelynek a tavalyi főfutamán a harmadik helyen végzett. „Portimão valóban az egyik leggyönyörűbb pályája a naptárnak – állapította meg. – Bonyolult, fizikailag megterhelő, de egyben nagyon szórakoztató is. A célunk, hogy közelebb kerüljünk a leggyorsabbak csoportjához, és közben jól érezzük magunkat ezen a különösen egyedi pályán.”

Di Giannantonio nem szerepelt annyira jól a tavalyi portimãói versenyen, a sprinten tizenhatodik lett, a főfutamot pedig nem tudta befejezni, idén azonban más eredményben reménykedik. „Folytatni fogjuk a kemény munkát a csapattal Portimãóban is, amely egy csodálatos és gyönyörű pálya – erősítette meg csapattársa szavait a római pilóta. – Egy igazi hullámvasút, amely fizikailag elég sokat kivesz az emberből. Nem kell semmit elkapkodnunk, eddig jól csináljuk a dolgokat, folytatnunk kell a fejlődést, a legjobb öt közé kerülés lehet a célunk…”