back to top
2024. május 04. 12:50
KezdőlapMotoGPDi Giannantonio: Nem akarom elárulni, hogy mennyibe került a motorom újjáépítése a...

Di Giannantonio: Nem akarom elárulni, hogy mennyibe került a motorom újjáépítése a bukásom után

Egy elég nehéz hétvégét tudhat maga mögött Fabio Di Giannantonio, akinek a katari sprinten elszenvedett bukása miatt a nulláról kellett újjáépíteni a motorját.

Fabio Di Giannantonio számára idő előtt véget ért a katari sprintverseny. Az olasz pilóta a hetedik helyről rajtolt a szombati viadalon, amelynek az első köreiben Marc Márquezzel csatározott. Azonban a 3. körben két csapás is érte: először Márquez tudott elmenni mellette, majd a 11-es kanyarban egy hatalmas highside-ot produkált. Ráadásul pont a pálya közepére esett, és óriási szerencséje volt, hogy mindegyik vetélytársa ki tudta kerülni.

„Majdnem bepisilt”, annyira megrémült Di Giannantonio a rendkívül veszélyes bukása után (videó)

„Szerencsére mindenki észrevett engem – nyilatkozta Di Giannantonio. – Viszont aztán a motor egyenesen továbbment [neki a korlátnak]. Nem akarom elárulni, hogy mennyibe került a javítása a csapatnak!”

„Szeretném nagyon megköszönni a csapatnak – tette hozzá. – A baleset elég jelentős volt magára a motorra nézve is, de ennek ellenére a [vasárnapi] versenyre már megfelelő állapotban volt. Szóval a csapattagok az éjszaka folyamán elképesztő munkát végeztek azzal, hogy a nulláról újjáépítették a motort.”

Di Giannantonio a loszaíli főfutamot végül a hetedik helyen fejezte be. A verseny eléggé eseménytelenül telt számára, bár az utolsó körökben neki is sikerült megelőznie az elhasznált gumijai miatt – vagy valami más okból – visszaeső Pedro Acostát.

„Ez nem volt egy egyszerű hétvége számunkra – értékelt Di Giannantonio. – Megvolt a sebességünk, bár egy kicsit hullámzóan. A [vasárnapi] versenyen volt néhány fékproblémám, a fékek nem minden féktávon voltak eléggé stabilak. Szóval próbáltam azt kiismerni, hogy mekkorát kellene fékeznem. Viszont ez egy »lavinát« indított el, így az első gumim elég gyorsan elhasználódott, elég korán tönkrement.”

„Azonban, ha meg tudjuk szerezni a hetedik helyet egy ennyire kemény futam végén, akkor úgy gondolom, hogy elégedettnek kell lennünk. Hiszen ez azt jelenti, hogy nagyon erősek vagyunk, és sokra vihetjük az idei szezon során. Ráadásul ez ugye még csak az első versenyhétvégém volt ezzel a csapattal, szóval szerintem ez egy jó kezdés volt. Széles mosollyal az arcunkon kellene hazamennünk. Tavaly minden további nélkül aláírtam volna, hogy az első idei versenyen hetedik leszek” – utalt arra Di Giannantonio, hogy az előző év végén sokáig úgy tűnt, 2024-re kiszorulhat a MotoGP-ből.

Mérnöke már hónapokkal korábban látta Di Giannantonio váratlannak tűnő feltámadását