back to top
2024. május 04. 00:28
KezdőlapMotoGPDall’Igna először értékelte Marc Márqueznek a Ducati nyergében való bemutatkozását

Dall’Igna először értékelte Marc Márqueznek a Ducati nyergében való bemutatkozását

Gigi Dall’Igna elmondta, hogy mit gondol Marc Márqueznek a Ducati nyergében való debütálásáról. A bolognaiak versenyrészlegének általános igazgatója Jorge Martín, Francesco Bagnaia és Enea Bastianini katari teljesítményét is értékelte.

Marc Márquez a Katari Nagydíjon mutatkozott be éles körülmények között a Ducati nyergében. Ugyanis a nyolcszoros világbajnok tizenegy Hondán eltöltött év után az idei szezonra átigazolt a bolognai gyártó egyik ügyfeléhez, a Gresinihez. Márquez a loszaíli sprintről egy ötödik, a főfutamról pedig egy negyedik helyezést vihetett haza. Ezt a teljesítményt Gigi Dall’Igna, a Ducati versenyrészlegének általános igazgatója sem hagyhatta szó nélkül.

Marc Márquez túlságosan tartott a bukástól, ezért adta fel a dobogós reményeit

„Marc már megmutatta a tehetségét és a klasszisát a veleszületett alkalmazkodási képességén keresztül: máris egy félelmetes versenyző tudott lenni egy olyan motorral, amely teljesen új volt neki – nyilatkozta Dall’Igna. – Ő látta meg a legelőkelőbb pozícióban a kockás zászlót a 2023-as motorunkon ülő pilóták közül. Az ő bajnoki tapasztalatai és a vágya arra, hogy újra megmutassa magát, fogják jelenteni a különbséget ez alatt az új kalandja alatt.”

Jorge Martín Katarban mind a sprint, mind a főverseny után felállhatott a dobogóra, előbbi esetén a pódium legfelső, utóbbinál pedig a legalsó fokára. Dall’Igna a Pramac pilótájának teljesítményéről is szót ejtett. „Jorge olyan harcias volt, mint mindig – mondta az olasz szakember. – Ezt megerősítette a pole pozíció megszerzésével és a sprinttel, illetve a vasárnapi futammal is. Megvillantotta azt a finom vezetési stílust és azt a tempót, amelyet már annyira jól ismerünk. Ott folytatta, ahol a tavalyi szezon végén abbahagyta: bárki is küzd majd a bajnoki címért, annak biztosan számolnia kell vele.”

A Ducati gyári csapatánál elégedetten zárhatták a katari hétvégét, hiszen vasárnap este – ahogyan természetesen jelenleg is – Francesco Bagnaia állt a tabella élén. A címvédő az ehhez szükséges pontokat egy sprinten elért negyedik hellyel és egy főfutamgyőzelemmel szedte össze. Enea Bastianininek sem kellett szégyenkeznie a teljesítménye miatt, a 26 éves pilóta szombaton a hatodik, vasárnap pedig az ötödik pozícióban szelte át a célvonalat.

Kiderült, hogy miről beszélgetett egymással Bagnaia, Binder és Martín a Katari Nagydíj leintése után

„Pecco a címvédő tekintélyével dominálta a vasárnapi futamot – értékelt Dall’Igna. – A rajt után azonnal olyan tempót kezdett el diktálni, amelyet a többiek nem tudtak lekövetni, és így megmutatta az erejét, éppen úgy, ahogy arra szüksége volt. Viszont Bastianininél még hiányzott a várt áttörés, ugyanakkor megnyugtató volt látni őt az ötödik helyen. Ezzel annyi pontot szerzett, hogy a legjobbak nyomában tud maradni, várva arra, hogy újra egy főhős tudjon lenni, amit a képességei alapján megérdemel.”