back to top
2024. május 02. 18:54
KezdőlapMotoGPA sérülésből visszatérő Morbidelli „nagyon fáradt” volt a Katari Nagydíj után

A sérülésből visszatérő Morbidelli „nagyon fáradt” volt a Katari Nagydíj után

A portimãói teszten elszenvedett sérüléséből a Katari Nagydíjon visszatérő Franco Morbidelli értékelte a loszaíli hétvégéjét.

Január végén Franco Morbidelli több márkatársával együtt részt vett a Superbike-világbajnokság portimãói tesztjén, amelynek a második napján hatalmasat bukott. Ennek következtében a MotoGP mindkét előszezoni gyakorlását ki kellett hagynia. Motorra először a 2024-es idény első fordulójában, a Katari Nagydíjon ülhetett.

Morbidelli Marc Márquezzel beszélve jött rá, hogy sokkal rosszabbul is járhatott volna bukása után

„Nagyon fáradt voltam [a főfutam után], de egyben nagyon hálás is azért, hogy minden simán ment a hétvégén, minden jól alakult – értékelt Morbidelli. – Jól éreztem magam a motoron, fejlődtem a hétvége során, sikerült előrelépnem, és közelebb zárkóznom a legjobban teljesítő srácokhoz. Innentől pedig majd a további munka, és az élmenőkre való felzárkózás ideje következik.”

Morbidelli a sprinten a huszadik, míg a főfutamon a tizennyolcadik helyet tudta megszerezni, így valóban megkérdőjelezhetetlen a fejlődése. Viszont számára így sem ez volt a katari hétvégén a leglényegesebb dolog. „Nem a fejlődésem volt a legfontosabb, hanem az, hogy minden rendben volt a fejemmel és úgy általában velem – szögezte le az olasz pilóta. – Jó, hogy az előző héten megkaptam az »oké« jelet a doktoroktól, és el tudtam utazni Katarba.”

„Egy agyrázkódásból tértem vissza, így a helyszínen még egyszer meg kellett nézetnem magamat ahhoz, hogy rajthoz állhassak, de szerencsére ott is azt mondták, hogy rendben vagyok. De persze nagy kihívás volt egy hónapnyi kihagyás után felugrani a motorra, és részt venni egy versenyhétvégén. Viszont szeretném megköszönni azoknak az embereknek, akik miatt ez végül sikerülhetett, a VR46 egész családjának, a saját családomnak, a csapatomnak és a motornak is.”

A MotoGP következő fordulóját Portimãóban, vagyis Morbidelli megsérülésének helyszínén fogják megrendezni. Ez azonban őt a legkevésbé sem érdekli. „Az egy nagyszerű pálya, egy olyan pálya, amelyet szeretek – mondta. – Persze egyben az a pálya is, ahol azt a balesetet elszenvedtem, de arra úgysem emlékszem.”

Morbidelli szerint „nagyon komoly” volt a helyzet, semmire nem emlékszik a balesetéből