back to top
2024. május 02. 16:15
KezdőlapMotoGPMegszületett a döntés, kiderült, hogy Morbidelli indulhat-e az idénynyitón

Megszületett a döntés, kiderült, hogy Morbidelli indulhat-e az idénynyitón

A körülbelül egy hónappal ezelőtt a Superbike-világbajnokság portimãói tesztjén megsérült Franco Morbidelli megkapta az orvosi engedélyt a Katari Nagydíjon való részvételhez.

Egy kifejezetten nehéz hónapot tudhat maga mögött Franco Morbidelli. Az olasz versenyző megpróbáltatásai a Superbike-világbajnokság portimãói tesztjén kezdődtek, ugyanis a gyakorlás során elszenvedett egy „nagyon komoly” balesetet. A bukás következményei – többek között egy vérrög alakult ki a koponyájában – miatt az elmúlt hetekben az orvosok nem engedték meg neki, hogy motorra üljön, így mind a sepangi, mind a katari tesztet ki kellett hagynia.

Morbidelli szerint „nagyon komoly” volt a helyzet, semmire nem emlékszik a balesetéből

Ez pedig Morbidellit különösen érzékenyen érintette, hiszen ezek a tesztek fontos lépcsői lettek volna az új motorjával, a Ducatival való megismerkedésének. Ugyanis Valentino Rossi protezsáltja tavaly még a Yamaha versenyzője volt, idén azonban már a Pramac színeit képviseli.

Ráadásul sokáig még az is kérdéses volt, hogy Morbidelli egyáltalán az előttünk álló hétvégén sorra kerülő Katari Nagydíjon részt tud-e majd venni. Magyar idő szerint szerdán délelőtt aztán végre mindenki megnyugodhatott a Pramac háza táján, hiszen a római motoros megkapta az orvosi engedélyt a szezonnyitón való elinduláshoz. Csütörtökön egy utolsó kivizsgáláson kell még átesnie a loszaíli pálya egészségügyi központjában, amelyet Dr. Angel Charte végez majd el. Ez azonban a mértékadó SPEEDWEEK.com szerint „már csak formalitás”.

Frissítés: Morbidellit a csütörtöki tesztek során indulásra alkalmasnak nyilvánították, így az utolsó akadály is elhárult a Katari Nagydíjon való részvétele elől.

„Nagyon boldog vagyok amiatt, hogy megkaptam az orvosok engedélyét az induláshoz – nyilatkozta Morbidelli. – Nagyon vágytam arra, hogy visszaülhessek a motorra, és a versenyhétvégék dinamikája is hiányzott már. Nagyon várom, hogy együtt dolgozzak a csapattal, és igazán meg tudjam ismerni az összes ottani embert.”

„Ez a szezon egy nagyon fontos lépést jelent nekem a pályafutásom szempontjából, és rendkívül boldog vagyok amiatt, hogy versenyezhetek. Szeretném megköszönni a csodálatos orvosi segítséget, amely lehetővé teszi számomra, hogy majd ott legyek a szezon rajtjánál. Emellett a csapatomnak is köszönetet szeretnék mondani, akik szintén nagyon keményen dolgoztak értem. Köszönöm!”

A csapatvilágbajnoki cím után meg tudják szerezni az egyénit is? – bemutatta idei festését a Pramac