back to top
2024. május 03. 01:14
KezdőlapMotoGPMorbidelli hírt adott az állapotáról, még mindig kérdéses, hogy rajthoz tud-e állni...

Morbidelli hírt adott az állapotáról, még mindig kérdéses, hogy rajthoz tud-e állni a szezonnyitón

Franco Morbidelli még mindig nem kapta meg a szezonnyitón való részvételéhez szükséges orvosi engedélyt. Viszont az olasz pilóta szerint így is nagyon valószínű, hogy rajthoz tud majd állni Katarban.

Szerdán mutatta be az idei arculatát a Pramac. A bahreini eseményen megjelent a Superbike-világbajnokság portimãói tesztjén sérülést szenvedő Franco Morbidelli is. Az olasz pilóta az orvosai utasításait követve kihagyta mind a sepangi, mind a katari tesztet. Azonban az elmondása alapján a szezonnyitón már rajthoz tud majd állni, bár még nem kapta meg az ehhez szükséges engedélyt.

A csapatvilágbajnoki cím után meg tudják szerezni az egyénit is? – bemutatta idei festését a Pramac

„Még mindig várunk az orvosok jóváhagyására, szóval nem mondhatjuk el, hogy százszázalékosan helyrejöttem – nyilatkozta Morbidelli a MotoGP hivatalos honlapjának. – Viszont nagyon, nagyon valószínű, hogy így is részt tudok majd venni a szezonnyitón. Azt mondták nekem, hogy egészségügyi szempontból egy ilyen baleset után legalább egy hónapot kell várni, kerülni a veszélyes sporttevékenységeket és egy bizonyos módon élni. Majd meglátjuk, hogy a doktorok szerint javult-e annyit az állapotom, amennyit egy hónap alatt kellene. Már normálisan nézek ki, nem?” – kérdezte végül nevetve a körülötte állókat.

Morbidelli az elmúlt időszakban Olaszországban edzett, egy olyan terv szerint, amelyet az állapotához igazítottak. „Megtettem, amit tudtam – Carlo Casabiancával [a VR46 Akadémia edzője – a szerk.] és az orvosokkal egyeztetve. Annak ellenére, hogy a testem és a végtagjaim is rendben vannak, nem tudtam úgy edzeni, ahogyan általában szoktam” – tette hozzá a római versenyző.

Morbidelli szerint „nagyon komoly” volt a helyzet, semmire nem emlékszik a balesetéből

Morbidellinek az idei lesz az első szezonja, amelyben egy Ducatival versenyez, hiszen tavaly még a Yamahát erősítette. Éppen ezért neki még az átlagosnál is fontosabb lett volna, hogy részt tudjon venni a teszteken.

„Bizonyára így sok nehézséggel kell majd megküzdenem, de azt nem tudom, hogy valójában mennyi problémával fogok szembesülni – mondta Morbidelli. – Nagyon fontos lesz, hogy jó megközelítéssel álljunk neki a munkának. Ez azt jelenti, hogy nem azt kell majd néznünk, hogy a legjobbak mit csinálnak, és mekkora a lemaradásunk hozzájuk képest. Tudom, hogy be kell hoznom majd a lemaradásomat, de ezt nehéz lenne egy versenyhétvége alatt megtenni. Ez egy jó nagy ugrás lesz, de legalább tudom, hogy hol landolok – a mezőny legjobb motorján, ez nem titok.”