2024. április 27. 21:38
KezdőlapMotoGPBezzecchi elárulta, hogy milyen problémák tették „nehézzé” neki a Katari Nagydíj hétvégéjét

Bezzecchi elárulta, hogy milyen problémák tették „nehézzé” neki a Katari Nagydíj hétvégéjét

A Katari Nagydíjon sokat küszködő Marco Bezzecchi elmondta, hogy miért volt számára „rossz” a loszaíli hétvége.

Nem alakult ideálisan a Katari Nagydíj hétvégéje Marco Bezzecchinek. A már a tesztek alatt is küszködő motoros a loszaíli sprinten a tizenegyedik, a főfutamon pedig csak a tizennegyedik helyet szerezte meg. Bezzecchi a tavalyi szezonban a tabella harmadik helyén végzett, így senki sem ilyen eredményeket várt volna tőle az első idei viadalon. Ráadásul egyelőre az olasz pilóta nem tudja, hogy minek köszönheti a problémákat.

Hatalmas a kontraszt Rossi versenyzői között, és nem annak a javára, akire sokan számítottak

„Sajnos ez egy elég nehéz vasárnap volt nekem. A bemelegítés során sikerült előrelépnünk, aminek nagyon örültem, mivel újra jól éreztem magam a motoron – idézi Bezzecchit a GPOne.com. – Viszont amikor elindult a verseny, a [motor] eleje elkezdett elúszni a féktávokon, és nem tudom, hogy ez miért volt.”

„Nem volt elég önbizalmam a féktávokon és a kanyarbemeneteken sem – fedte fel a helyzetét Bezzecchi. – Végül emiatt pedig előbb kellett gázt adnom, mint ahogy amúgy csináltam volna, mivel nem volt elég sebességem. Ezenfelül hamar elfogyott a hátsó gumim, és aztán ezt kellett megpróbálnom kezelni. Amikor 11 kör volt hátra, akkor már a C jelű üzemmódban volt a motorblokkom, abban, amely a legkevesebb erőt biztosítja. Nehéz forduló volt, voltak pozitív dolgok, de összességében a hétvége rossz volt, és ezen nem lesz könnyű túllépni. Reméljük, hogy azonnal találunk egy jó kiindulási pontot a következő, portimãói fordulóhoz.”

Bezzecchi katari teljesítménye különösen a többi Ducati-pilótáéval összehasonlítva volt kiábrándító. Rimini szülötte a sprinten és a főversenyen is az utolsó előtti lett a bolognaiak háziversenyében – nem számítva a szombaton bukó Fabio Di Giannantoniót –, ráadásul a márkatársai közül mindkét alkalommal egyedül a sérülésből visszatérő Franco Morbidellit sikerült megelőznie. Ez pedig neki is szemet szúrt.

„A legjobbak a Márquez testvérekkel és a csapattársammal együtt megmutatták, hogy versenyképesebbek nálam egykörön és egy futamon is – jelentette ki Bezzecchi. – Ki kell elemeznem az adatokat, hogy megértsem, hozzájuk képest mi hiányzott nekem. Mindenek fellett arra kell rájönnöm, hogy miért nem volt elég jó a sebességem. Jelenleg nem tudom azt megcsinálni, amit a csapattársam.”

Nincs csapatsorrend Rossiéknál, állítja Bezzecchi

„Nem érzem igazán az elejét, és amikor csak hozzáérek a fékkarhoz, a motor nem fordul – nyilatkozta a 25 éves pilóta. – Emiatt sokat veszítettem a sprinten az irányváltások során, és ez oda vezetett, hogy későn gyorsítottam ki. Ezzel szemben a kanyarokba túl lassan mentem be, mivel a motor nem fordult, emiatt pedig először gázt kellett adnom, ami nagyon koptatta a gumikat. Összességében eléggé küszködök, de közben keményen dolgozom, szóval majd kijövök ebből. Ez egy frusztráló helyzet, de egyben motiváló is.”