2024. április 28. 10:59
KezdőlapMotoGPMarc Márquez úgy látja, hogy a saját hibája miatt bukott a portimãói...

Marc Márquez úgy látja, hogy a saját hibája miatt bukott a portimãói edzésen

Marc Márquez elmagyarázta, hogy mi volt a pénteki portimãói edzésen elszenvedett bukásának az oka.

Jól sikerült a Portugál Nagydíj pénteki napja Marc Márquez számára. Az első szabadedzést az első, az edzést pedig a harmadik helyen fejezte be, így szombaton nem kell majd motorra ülnie a Q1 során.

Márquez a késő délutáni gyakorláson úgy tudott a második pozícióban zárni, hogy pár perccel annak leintése előtt bukott a portimãói pálya 5-ös kanyarjában. „A bukás az utolsó gyorskörök egyike alatt történt – nyilatkozta Márquez. – Amikor korábban valaki mögött voltam a Hondával, akkor jobban éreztem magam a motoron. A Ducatin ülve viszont rosszabbul érzem magam. Szóval próbálom máshogy csinálni a dolgokat. Elvesztettem a hátsót, miközben mentem be a kanyarba, furcsa baleset volt, még ki kell elemeznünk.”

Bastianini zárta az élen a portimãói edzést, Marc Márquez a bukása ellenére is harmadik lett

„Amikor egy gyorskört futok, akkor előjönnek a régi ösztöneim. Megszoktam, hogy a Hondával nagyon gyorsan haladok a kanyarok csúcspontjainál. Ezt a motort azonban más módon kell vezetni, más területen erős. A bukás előtt rázkódott a motor, szóval láttam, hogy túl nagy a sebességem. Megpróbáltam az ösztöneim szerint csúszva belemenni, de most már tudom, hogy ez ezzel a motorral nem megy! Az 5-ös kanyar amúgy is az egyik gyenge pontom ezen a pályán, de ez már így volt a Hondával is, ez nem egy új dolog. Dolgoznom kell az íveken, azon, hogy mikor húzzam meg a gázkart úgy, hogy ne essek el.”

A nyolcszoros világbajnok azonban így is elégedett volt a pénteki napjával, és azt is tudja, hogy mit kell tenniük a csapatával az előrelépéshez. „Boldoggá tesz, hogy élvezni tudom a motorozást, és az, hogy az első öt-hat között vagyok, illetve, hogy versenyképesnek érzem magam – jelentette ki Márquez. – Ráadásul eléggé konzisztens tudtam lenni a köridőket tekintve. Itt nagyobb az önbizalmam, mint amilyen Katarban volt. A versenymérnököm, Frankie Carchedi immár jobban ismeri a vezetési stílusomat, és én pedig jobban ismerem a motort.”

„Már értem, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy ezzel a motorral gyors tudjak lenni. Egy kis változtatásra van szükségünk a motoron, hogy még nagyobb legyen az önbizalmunk – tette hozzá. – Ha nagyobb az önbizalmad, akkor jobban tudod nyomni. Tehát ebbe az irányba kell mennünk.”

Marc Márquez elárulta, Bagnaiának igaza volt a vezetési stílusával kapcsolatban