2024. április 28. 01:32
KezdőlapMotoGPMarc Márquez elárulta, Bagnaiának igaza volt a vezetési stílusával kapcsolatban

Marc Márquez elárulta, Bagnaiának igaza volt a vezetési stílusával kapcsolatban

Marc Márquez szerint az ösztönei még mindig azt diktálják neki, hogy úgy vezesse a Ducatit, ahogyan korábban a Hondát.

Tizenegy évet töltött el a Honda nyergében Marc Márquez azelőtt, hogy az idei szezonra a Ducati-motorokat használó Gresinihez igazolt volna, ez pedig természetesen a vezetési stílusán is meglátszik. Korábban Francesco Bagnaia hívta fel erre Márquez figyelmét, aki a Katari Nagydíj hétvégéjén a nyilvánosság előtt is elismerte, hogy még mindig küzd a berögződéseivel.

„Úgy vezeted, mint a Hondát” – íme Bagnaia és Marc Márquez beszélgetése (videó)

„A természetes ösztönöm még mindig azt súgja, hogy vezessem azzal a stílussal a motort, amellyel a Hondát vezettem – nyilatkozta Márquez. – A teszteken mindig nyugodt tud lenni az ember, át tudja gondolni a dolgokat. Viszont egy versenyhétvégén nagy nyomás helyeződik ránk, nagyon stresszes, és az ilyenkor előbújó természetes ösztönöm azt súgja, hogy vezessem úgy a motort, ahogyan a Hondát vezettem.”

„Tovább kell dolgoznom – jelölte ki a legfontosabb feladatot önmaga számára Márquez. – Az egész hétvégén arra kell figyelnem, hogy a motor milyen vezetési stílust vár el tőlem. Nem arra kell koncentrálnom, hogy én miként akarnám vezetni. Végül is a MotoGP-ben sok dolog kombinációjából áll össze a siker, és nagyon nehéz mindet megszerezni azok közül. Az a kulcs, hogy meg kell próbálni elfogadni a helyzetet, és mindig reálisan kell értékelni azt. Most személy szerint én ezt csinálom.”

A Katari Nagydíj pénteki napján megrendezett két edzés során viszont nem úgy tűnt, hogy Márquez problémákkal küzdene a Desmosedici nyergében. Az első szabadedzésen a negyedik legjobb idő fűződött a nevéhez, a másodikon – amelynek jelentőségét csökkenti, hogy lényegében esős körülmények között tartották – pedig ő bizonyult a leggyorsabbnak.

A sivatagi eső miatt változott a MotoGP programja, Marc Márquez volt a leggyorsabb az esti tréningen

A nyolcszoros világbajnokot Loszaílban természetesen arról is megkérdezték, hogy szerinte ki fogja idén felemelni a trófeát. „Azokat a srácokat kell majd megverni, akik az első sajtótájékoztatón voltak – utalt Márquez a csütörtökön a média képviselői elé először kiültetett versenyzőkre: Francesco Bagnaiára, Jorge Martínra és Marco Bezzecchire.

Később Márquez pontosan megnevezte azt a három pilótát, akiket a gyorsaságimotoros-világbajnokság egyes kategóriáinak idei bajnoki címeire a legesélyesebbnek tart. A 31 éves versenyző a MotoGP-ben Bagnaia, a Moto2-ben Fermín Aldeguer, a Moto3-ban pedig a tőle korábban többször tanácsot kérő David Alonso diadalára számít.

A bukmékerek szerint Marc Márquez az idei bajnoki cím egyik legnagyobb esélyese