2024. április 28. 16:26
KezdőlapMotoGPA bukmékerek szerint Marc Márquez az idei bajnoki cím egyik legnagyobb esélyese

A bukmékerek szerint Marc Márquez az idei bajnoki cím egyik legnagyobb esélyese

A fogadóirodák szerint Francesco Bagnaia és Marc Márquez az idei MotoGP-bajnoki cím legnagyobb esélyesei. A bukmékerek a Moto2-es mezőnyből Fermín Aldeguert, a Moto3-asból pedig David Alonsót látják jelenleg a legerősebbnek.

A most következő hétvégén a Katari Nagydíjjal kezdetét veszi a MotoGP 2024-es idénye. Minden szezon rajtja előtt az egyik legtöbbször feltett kérdés, hogy ki a legesélyesebb a bajnoki cím megszerzésére. Erre megpróbálhatunk mi magunk válaszolni a sepangi és a katari tesztek eredményeit megvizsgálva. Azonban emellett azt is megnézhetjük, hogy a bukmékerek szerint jelenleg kire érdemes a leginkább fogadni.

Bagnaia igazolja a papírformát? Márquez folytatja a sorozatot? – indul a 2024-es MotoGP-szezon

Ők pedig nem másra, mint a címvédőre, Francesco Bagnaiára tennék a pénzüket. Az olasz pilóta bajnoki címe 2,7-es szorzóval fogadható meg, azaz 1000 forint befektetésével 2700-at lehet nyerni, amennyiben valóban ő gyűjti össze idén a legtöbb pontot. A trófea megszerzésére a második legesélyesebbnek a Hondáról Ducatira váltó Marc Márquezt (3,05) tartják, annak ellenére, hogy ő egy 2023-as specifikációjú motoron fog ülni a 2024-es szezonban.

Mögöttük a tavalyi bajnoki kihívó, Jorge Martín (4,8), és a gyári Ducatinál versenyző Enea Bastianini (8,5) következnek. A fogadóirodák az ötödik legesélyesebbként rangsorolták a KTM pilótáját, Brad Bindert (18), de a szorzók alapján az már kifejezetten váratlan lenne, ha végül ő tudná megszerezni a trófeát. Kisebb meglepetést jelent, hogy a GasGas újonca, Pedro Acosta (20) majdnem ugyanakkora bizalmat élvez, mint rutinos márkatársa.

Acosta merész kijelentése: már a szezonnyitón felvenné a versenyt leggyorsabb márkatársával

A bukmékerek az Aprilia, a Yamaha és a Honda által alkotott trióból egyértelműen az olasz gyártóban bíznak a legjobban. A noaleiek vezérpilótáját, Aleix Espargarót (50) a bajnoki cím megszerzésére esélyesebbnek ítélték, mint Fabio Quartararót (65), illetve Joan Mirt (200), annak ellenére, hogy az utóbbi két versenyző már egyszer-egyszer fel tudott érni a csúcsra. Egyébként a legtöbbet Nakagami Takaaki (1000) diadala esetén fizetnének.

Az idei Moto2-es világbajnoki cím sorsa látszólag sokkal egyértelműbb, mint a királykategóriáé. Ugyanis a fogadóirodák a jerezi teszten a leggyorsabbnak bizonyuló, jövőre valószínűleg már a MotoGP-ben versenyző Fermín Aldeguert (1,75) látják messze a legesélyesebbnek a trófea megszerzésére. A pontok tekintetében hozzá legközelebb a szorzók alapján a tavalyi bajnoki kihívó, Tony Arbolino (7,25), illetve a VR46 Akadémia egyik tagja, Celestino Vietti (11) kerülhetnek.

Megérkezett az új Acosta? – Aldeguer körrekorddal bizonyult a leggyorsabbnak a Moto2 jerezi tesztjén

A fogadóirodák a Moto3-as mezőnyből David Alonsót (2,35) látják az idei bajnoki cím legnagyobb esélyesének. Őt követi ebben a sorban a tavalyi szezon féltávjáig a legerősebbnek tűnő Daniel Holgado (4,35), majd a jerezi tesztet az élen záró José Antonio Rueda (7,25).

Cikkünk megírásához a Tippmix.hu adatait használtuk fel. A szorzók megadott értékei a cikk megjelenésének időpontjában elérhető állapotukat tükrözik.