2024. április 28. 05:49
KezdőlapMotoGPMegkérdezték Martínt, hogy Aldeguer leigazolása hogyan befolyásolhatja az ő jövőjét a Ducatinál

Megkérdezték Martínt, hogy Aldeguer leigazolása hogyan befolyásolhatja az ő jövőjét a Ducatinál

Jorge Martín nem tudja, hogy Fermín Aldeguer leigazolása milyen hatással lesz az ő jövőjére a Ducatinál. A bolognaiak sportigazgatója pedig elmondta, hogy mikor fognak dönteni Francesco Bagnaia jövő évi csapattársának személyéről.

Hétfőn jelentették be, hogy a Ducati leigazolta Fermín Aldeguert, aki így jövőre debütálhat majd a MotoGP-ben. A fiatal spanyol pilóta valószínűleg a Pramac egyik motorjára ülhet majd fel, amely Jorge Martín esetleges távozásával válhat gazdátlanná. Martín ugyanis jövőre már egy gyári csapatnál akar versenyezni, leginkább a bolognaiak alakulatánál.

Martín ideje lejárt a Pramacnál, véli az istálló vezére

Martínt a Portugál Nagydíj előtt megkérdezték, hogy szerinte Aldeguer leigazolása hogyan befolyásolhatja az ő jövőjét az olasz gyártónál. „Nem tudom, nem tudom – gondolkozott hangosan Martín. – Remélhetőleg azt mondják majd nekem, hogy én fogok ülni az egyik piros Ducatin. De még korai lenne ilyen döntéseket meghozni. Nekem az rendben van, ha várnom kell. Azt hiszem, hogy ebben a szezonban meg fogom mutatni, hogy megérdemlem azt az ülést.”

Martín az Aldeguerrel – akivel a hírek szerint kifejezetten jó viszonyt ápol – kapcsolatos meglátásait is megosztotta a nagyközönséggel. „Szerintem teljes mértékben megérdemli – mondta a nemrég bejelentett szerződésről. – Fermín az előző szezonban bebizonyította, hogy jelenleg ő az egyik legjobb versenyző a Moto2-ben, így rászolgált erre a szintlépésre. Gratulálok neki az új kontraktusához. Ő egy jó példa arra, nemcsak a többi fiatal pilóta, hanem mindenki más számára is, hogy nem kizárólag egyféleképpen lehet eljutni a MotoGP-be. Ő a legnehezebb módon vitte ezt végbe. Fiatal még, de remek munkát fog végezni.”

Később a Ducati sportigazgatójánál, Mauro Grassillinál rákérdeztek arra az újságírók, hogy döntöttek-e már Francesco Bagnaia jövő évi csapattársának személyéről. „Még nem – válaszolta Grassilli. – Még körbe kell néznünk. Nagyon sok olyan pilóta van, aki szívesen dolgozna velünk. Akkor fogjuk meghozni ezt a döntést, amikor eljön az ideje, amikor készen állunk rá.”

A Ducati sportigazgatója elárulta, nem volt annyira könnyű megegyezni Bagnaiával