2024. április 27. 09:13
KezdőlapMotoGPLorenzo szerint Marc Márquez egy „nagyon agresszív pilóta”, de a portimãói ütközés...

Lorenzo szerint Marc Márquez egy „nagyon agresszív pilóta”, de a portimãói ütközés nem az ő hibája volt

Jorge Lorenzo is véleményt nyilvánított Francesco Bagnaia és Marc Márquez portimãói ütközésével kapcsolatban. Lorenzo szerint inkább Bagnaia volt felelős a balesetért.

A Portugál Nagydíj főfutamának leintése előtt három körrel Francesco Bagnaia és Marc Márquez összeütközött. A hivatalosan versenybalesetnek minősített esetről már sokan elmondták a véleményüket, többek között a Ducati vezetői. Nemrég pedig Jorge Lorenzo is elárulta, hogy mit gondol erről az ügyről.

A Ducati vezére is elmondta véleményét Bagnaia és Marc Márquez drámai ütközéséről

„Marc egy nagyon agresszív versenyző, de szerintem ez a konkrét eset nem az ő hibája volt – nyilatkozta Lorenzo a Sky Sports olasz kiadásának. – Ugyanis az a pilóta, aki megelőzi az előtte menőt, az nem láthatja 360 fokban a körülötte zajló történéseket. Ellenben az, akit megelőztek, aki ebben az esetben Bagnaia volt, láthatja, hogy a másik mire készül, ami Márqueznél az volt, hogy ő vissza akart térni az ívre. Szóval véleményem szerint ebben az esetben Pecco volt az, aki megakadályozhatta volna a bukást, egyszerűen azzal, hogy hagyja Márquezt elmenni maga mellett abban a kanyarban, és egyben hagyja, hogy elé kerüljön.”

„Ő viszont ehelyett, amikor észrevett egy kis rést, a szokásosnál valamivel nagyobb gázt adott, hogy bemenjen abba a résbe. Viszont ott csak minimális hely volt, ráadásul mindketten ugyanazt akarták, hogy elsőként forduljanak el a kanyarban, így aztán összeértek. Szóval összességében ebben az esetben az én meglátásom szerint Marc nem hibázott, Pecco viszont elkerülhette volna az ütközést. Ha elfogadja, hogy Márquez megelőzi, és később megpróbál visszatámadni, akkor szerintem senki sem bukott volna.”

Marc Márquez szerint Bagnaia felesleges agresszivitása miatt ütköztek össze a portimãói főfutamon

Az eset legnagyobb nyertese Jorge Martín volt, aki megnyerte a futamot, és összetettben átvette a vezetést. Azonban Lorenzo szerint Bagnaia és Márquez nullázása ellenére sem lefutott még a bajnokság. „Csak két forduló ment le, és még nagyon sok hátravan – mondta az ötszörös világbajnok. – Pecco korábban már megmutatta, hogy nagyon higgadt tud maradni. Talán mostanában elkövetett pár hibát, például a szombati sprinten, amelynek következményeképp elveszített egy győzelmet, és ott volt ez a másik eset Márquezzel, amikor rosszul mérte fel a kockázatot. De Pecco ettől még megmaradt egy nagy bajnoknak, hiszen egy nyugodt, okos pilótáról beszélünk.”

„A másik oldalra kitérve, Marc nagyon jól megy a Ducatival, ami egyáltalán nem olyan egyszerű. Ráadásul neki a 2023-as motor áll a rendelkezésére, szóval van egy kis hátránya, még ha csak minimális is. Véleményem szerint Marc jobban érzi magát, és ezért még gyorsulni fog. Ennek megfelelően, Pecco és Marc továbbra is a világbajnoki cím esélyesei közé tartoznak.”

Így áll a MotoGP-tabella a Portugál Nagydíj után