back to top
2024. április 30. 15:32
KezdőlapSuperbikeEldőlt, hogy a motokrosszbalesetet szenvedő Petrucci rajthoz állhat-e a Superbike-vb asseni fordulójában

Eldőlt, hogy a motokrosszbalesetet szenvedő Petrucci rajthoz állhat-e a Superbike-vb asseni fordulójában

Kiderült, hogy a motokrosszozás közben súlyos sérüléseket szerző Danilo Petruccinak ki kell hagynia a Superbike-világbajnokság asseni hétvégéjét.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, néhány nappal ezelőtt Danilo Petrucci – Andrea  Doviziosóhoz hasonlóan – súlyos motokrosszbalesetet szenvedett. Petruccinak csapata, a Barni Sparks beszámolója szerint a jobb kulcscsontja, illetve lapockája és az állkapcsa tört el, ráadásul néhány fogát is elveszítette.

Dovizioso és Petrucci is hírt adott magáról a súlyos motokrosszbaleset után (képek)

A korábbi MotoGP-pilótával a tavalyi idénytől kezdve a Superbike-világbajnokság futamain lehet találkozni. Az idei szezont pedig kifejezetten jól kezdte, a második Phillip Island-i futamon harmadik lett, és többek között ennek is köszönhetően két forduló után a hatodik helyet foglalja el a tabellán. Emiatt talán még nagyobb veszteséget jelent neki, hogy a sérülései miatt biztosan ki kell hagynia a következő, az asseni fordulót.

„Nagyon csalódott vagyok a sérülés miatt – kezdte a nyilatkozatát Petrucci. – Remek formában voltam, úgy éreztem, hogy jó eredményeket érhetek el, és ezért még keményebben edzettem. Eddig még sohasem kellett kihagynom egy versenyt egy motokrosszbaleset miatt, most viszont igen, hiszen nem leszek ott Assenben. Azokkal a lemezekkel, amelyeket beletettek [a számba], még a sisakomat sem tudnám felvenni. Az orvosokkal egyetértésben úgy döntöttünk, hogy a kulcscsontomat is műtétnek vetjük alá. De a májusi misanói teszten már ott akarok majd lenni.”

Petruccit Nicholas Spinelli fogja helyettesíteni Assenben. Spinelli idén teljesíti a második szezonját a MotoE mezőnyének tagjaként, a mostani idényt pedig azonnal egy győzelemmel kezdte. A 22 éves motoros tavaly a Supersport-világbajnokság egyes versenyein is megmutathatta a tudását, ebben a sorozatban egyszer sikerült felállnia a dobogóra. Az olasz pilóta a beugrásának bejelentése után elmondta, „egy álma válik valóra” azzal, hogy „a Superbike-világbajnokság pilótáival mérheti össze magát”.