back to top
2024. május 01. 03:35
KezdőlapMoto2García első Moto2-es győzelmét aratta Austinban, Aldeguer egy hiba után szerezte meg...

García első Moto2-es győzelmét aratta Austinban, Aldeguer egy hiba után szerezte meg a harmadik helyet

Sergio García nyerte a Moto2 austini futamát, a spanyol versenyző ezzel első győzelmét aratta a középső kategóriában. A második helyre a hazai közönség előtt motorozó Joe Roberts, a harmadikra pedig Fermín Aldeguer jött be.

A Moto3-as után a Moto2-es futammal folytatódott az Amerikai Nagydíj vasárnapi programja. Az időmérő eredményének megfelelően az első sorból sorrendben a bajnoki éllovas Arón Canet, illetve Fermín Aldeguer és Sergio García vághatott neki a 16 körös viadalnak.

Caneté a Moto2-es, Alonsóé a Moto3-as pole pozíció az izgalmas austini időmérők után

Mind Canet, mind Aldeguer rajtja nagyon rosszul sikerült, előbbi a tizedik, utóbbi a nyolcadik helyig esett vissza. García ezt kihasználva élre tudott állni, mögötte pedig Joe Roberts és Dennis Foggia motorozott. Az egész mezőnyben óriási volt a kavarodás, szinte teljesen felborult az eredeti sorrend.

A 2. kör alatt derült ki, hogy Manuel González két darab hosszúkörös büntetést kapott korai rajt miatt. Eközben az élmezőnyben stabilizálódott a helyzet. A 2. körben Darryn Binder neve mellé került a futam első bukása.

Aldeguer a 4. körre az ötödik helyig zárkózott vissza, előtte ekkor csapattársa, Alonso López motorozott. Canet is tudott előrefelé haladni, ekkor a hetedik helyet tartotta. Az 5. körben előbb Jake Dixon az 1-es kanyarban, majd Mario Aji is a földre került.

A 7. körre García közel egy másodperces előnyt épített ki magának Roberts és Foggia előtt. A negyedik helyért eközben Aldeguer és López vívott egymással öldöklő csatát, oda-vissza előzgették egymást. A 9. kör elejére Aldeguer nyerte meg ezt a küzdelmet, és így elindulhatott a vetélytársai után.

A 12. körben García hibázott a 11-es kanyarban, és ezért lecsökkent az előnye, de egy körrel később Robertsnek kellett kiszélesítenie a pályát, így az éllovas újra elhúzott az üldözőitől. A második helyet így Aldeguer vette át.

A leintés előtt 2 körrel Roberts visszavette a második helyet Aldeguertől. García újra hibázott, így szűk másfél másodperces előnnyel fordulhatott rá az utolsó körre.

Végül García kezéből már így sem lehetett kivenni a sikert, a MTHelmets-Msi versenyzője ezzel első győzelmét aratta a Moto2-ben. Roberts hazai futamán másodikként zárt, a harmadik helyre pedig Aldeguer jött be. Mögötte sorrendben López, Ramírez és Foggia szelte át a célvonalat. A pole-ból rajtoló Canet pedig csak kilencedik lett.

A Moto2 austini futamának végeredménye