back to top
2024. április 30. 18:13
KezdőlapMotoGPMir: Ha Jerezben sem működik a motor, akkor drasztikus lépést kell tennünk,...

Mir: Ha Jerezben sem működik a motor, akkor drasztikus lépést kell tennünk, nem veszíthetünk több időt

Joan Mir értékelte az austini hétvégét. Szerinte a Hondának más irányba kell elindulnia a fejlesztésekkel, ha a jerezi Spanyol Nagydíjon sem fog működni a motorjuk.

Nehéz hétvégét tudhat maga mögött a Honda gyári csapata. Luca Marini legalább a sprinten és a főfutamon is célba ért a mezőny többi tagjával együtt – bár pontot szerezni nem tudott –, de Joan Mirnek még ez sem jött össze. A spanyol pilóta ennek megfelelően nem volt kifejezetten boldog a vasárnapi viadal leintése után.

Kínos: Álex Márquez elesett, de így is elhappolta az utolsó pontot a Honda elől

„Kemény véget ért ez a kemény hétvége – nyilatkozta Mir. – Nem kezdtük jól magát a versenyt, eléggé le voltunk maradva, de aztán megtaláltam a tempómat, és képes voltam a többi Honda-pilóta elé kerülni. Már éppen kezdtem felzárkózni a csoportra, amikor sajnos elveszítettem a hátsót a 6-os kanyarban, majd buktam. Nem nagyon tudok ehhez mit hozzáfűzni.”

Végül Mir azért mégiscsak kitért magára a motorra és a gyártóra is. „A Honda folyamatosan dolgozik a motorblokkon, de így is nagyon bosszantó a helyzet – mondta a 2020-as MotoGP-bajnok. – Ha többet akarsz tenni pilótaként, akkor esel. Keményen nyomod, a határon mész, de aztán a motor megáll. Minden alkalommal, amikor hajtani próbálok, akkor bukok. Amikor intenzíven vezetnék, gyorsan mennék, akkor a motor azt mondja, hogy elég volt.”

A Honda a koncessziós jogoknak hála többet tesztelhet a vetélytársainál (kivéve persze a Yamahát). A két hét múlva sorra kerülő jerezi Spanyol Nagydíj utáni napok egyikén így ilyen célból átugranak majd a montmelói Circuit de Barcelona-Catalunya versenypályára. Mir pedig jelenleg leginkább erre összpontosít.

„Lesz egy tesztünk, és biztos vagyok benne, hogy sikerül majd előrelépnünk Montmelóban – jelentette ki. – Nyomást helyezünk a japánokra. Ha az sem fog működni, amit Jerezbe viszünk, akkor drasztikus lépést kell tennünk, és teljesen meg kell változtatnunk az irányt. Nem veszíthetünk el még több időt. Az eddigi teszteknek nem sok haszna volt.”

A lesújtó kritika után Mir felelősségvállalásra szólította fel a Hondát a borzalmas szereplés miatt