back to top
2024. május 21. 11:57
KezdőlapMotoGPAmatőr hibát vétett a MotoGP – mégsem sikerült annyira jól a Spanyol...

Amatőr hibát vétett a MotoGP – mégsem sikerült annyira jól a Spanyol Nagydíj

A MotoGP-i irányító Dorna korrigálta a Spanyol Nagydíj helyi nézőinek számát. A korábbi kommunikációval ellentétben így mégsem ez volt minden idők leglátogatottabb versenyhétvégéje.

Több szempontból is emlékezetes fordulón van túl a MotoGP. A Spanyol Nagydíj sprintjét a számos bukás, a főfutamát pedig Francesco Bagnaia és Marc Márquez szenzációs küzdelme miatt fogják még sokáig emlegetni a szurkolók.

Így áll a MotoGP-tabella a Spanyol Nagydíj után

Sokáig úgy tűnt, hogy jerezi versenyhétvége egy további szempont miatt is helyet kaphat majd a történelemkönyvekben. A gyorsaságimotoros-világbajnokságot (is) irányító Dorna ugyanis vasárnap arról számolt be, hogy a Spanyol Nagydíj volt minden idők leglátogatottabb fordulója. A közleményük szerint három nap alatt közel 300 ezer (296 741) ember fordult meg a Dél-Spanyolországban fekvő létesítményben. Ezzel pedig az Ángel Nietóról elnevezett pálya átvette a vezetést a korábbi rekordot tartó Le Mans-itól, amelyet a tavalyi Francia Nagydíjon körülbelül 279 ezren (278 805) kerestek fel.

Az előző szezonban szinte minden versenyhétvégének jelentősen növekedett a látogatottsága a 2022-eshez képest, így első látásra nem tűnt elképzelhetetlennek ez a szám. Azonban kedden kiderült, hogy a kiugró jerezi adatot nem lehet ezzel az örömteli folyamattal megmagyarázni.

Fényes jövő előtt áll a MotoGP? – közzétették az idei versenyek látogatószámait

A MotoGP újabb közleményt adott ki, amelyből kiderült, hogy egész egyszerűen elszámolták magukat a nézőket illetően. „Tévesen kalkuláltuk ki a látogatók számát, és mivel nagyon lelkesen szerettük volna megünnepelni az esemény légkörét, helytelen számokat tettünk közzé. Az esemény valós hétvégi látogatószáma 181 289 volt, amely nem új rekord, de közel egy évtizede a legnagyobb látogatószámot jelenti egy jerezi fordulóban, folytatva ezzel a sportágban jelenleg tapasztalható pozitív trendet a közönség- és látogatószámok tekintetében” – olvasható a tájékoztatóban. Így tehát továbbra is a tavalyi Francia Nagydíj jelenti a csúcsot.