back to top
2024. június 28. 08:44
KezdőlapMotoGPMartín megértené, ha a Ducati Marc Márquezt vinné fel a gyári csapatához...

Martín megértené, ha a Ducati Marc Márquezt vinné fel a gyári csapatához helyette

Jorge Martín nyilatkozott a jövőjéről. A marketingértéke miatt megértené, ha a Ducati Marc Márquezt választaná a gyári csapata pilótájának. Viszont Martín biztos benne, hogy ő sem fog ülés nélkül maradni.

Enea Bastianini szerződése lejár az idei szezon végén, így a Ducatinak nemsokára el kell döntenie, hogy jövőre kivel fog osztozni a gyári istálló bokszán Francesco Bagnaia. A jelöltek között ott lehet a címvédő mostani csapattársa, Bastianini, és a tavaly hatalmas előrelépést megtevő Jorge Martín is. Van azonban még valaki, akit nem szabad kihagyni ebből az egyenletből: Marc Márquez.

Hamarosan kiderülhet, hogy ki lesz Bagnaia jövő évi csapattársa a gyári Ducatinál

Márquez az előző idény végén elhagyta a Hondát, jelenleg pedig a Ducati egyik ügyfelének, a Gresininek a színeit képviseli, tehát a bolognaiak kötelékéhez tartozik. Többen – például Danilo Petrucci – úgy gondolják, hogy az olasz gyártó biztosan őt fogja választani, és ennek még Martín szerint is lenne értelme.

„Megérteném [ha őt választanák]. Ő mégiscsak Marc Márquez, egy nyolcszoros világbajnok – idézi Martínt a Marca. – A marketing szempontjából ő egy fenevad. Szóval megérteném ezt a lépést. De nagyon megnyugtat, hogy az összes többi gyártó arra vár, hogy mi fog történni ezzel. Tehát bármi is történik majd, nem fogok motor nélkül maradni, és biztosan lesz majd egy jó lehetőségem. A [Ducati jelöltjei között] nyilván ott van Enea, aki sérülésből tért vissza, és Marc, aki most jött a Ducatihoz. Azt hiszem, hogy sokáig [Marco] Bezzecchi szintén [versenyben] volt… de talán most már nem annyira. Végül is én tavaly második lettem a bajnokságban, most pedig vezetem a tabellát, és ennyi.”

„De már megszoktam [hogy nem engem választanak] – tette hozzá. – Már három éve mindig ugyanaz történik, ha úgy van, hogy én fogok menni, akkor végül valaki más megy… Szóval ez már nem annyira érint meg engem. Tudom, hogy milyen menedzserem van, illetve a környezetemmel és a lehetőségeimmel is tisztában vagyok… Nyugodt vagyok, hiszen az világos, hogy egyre közelebb kerülünk [a döntéshez], mivel már egy jó ideje a közelében vagyunk, szóval reméljük, hogy ebben a két hétben minden tisztázódik majd. Szóval addig [amíg nem születik meg a döntés] igazából semmit sem tudok mondani.”

Főnöke után Martín is kijelentette, aligha marad a Pramacnál