back to top
2024. július 27. 01:48
KezdőlapMotoGPMartín szerint Le Mans-ban akár tíz ezred is döntő lehet, de azt...

Martín szerint Le Mans-ban akár tíz ezred is döntő lehet, de azt nem tudja, hogy miben fejlődhetnének

Jorge Martín zárta az élen a Francia Nagydíj pénteki edzését. A spanyol pilóta nagyon örül ennek, de fontosnak tartja, hogy még tovább tudjanak fejlődni a hétvége folyamán.

A Francia Nagydíjon szokás szerint pénteken rendezték meg az edzést, amely eldöntötte, hogy kinek kell motorra ülnie a szombati időmérő első szakaszában. Jorge Martín azok közé tartozik, akik majd csak a második részben kapcsolódnak be, hiszen a Pramac pilótája bizonyult a leggyorsabbnak a délutáni körözés során. Martín egy 1:30.388 másodperces kört rakott össze, amellyel megdöntötte Francesco Bagnaia 2022-es körrekordját. Ráadásul az első szabadedzésen is az ő neve mellé került a legjobb idő, így nem véletlen, hogy elégedetten értékelt.

Martín körrekorddal lett ismét első, Marc Márquez az esése után nem jutott a Q2-be, Quartararo igen

„Az biztos, hogy nem is emlékszem, utoljára mikor zártam az élen mindkét pénteki etapot [az első szabadedzést és az edzést is]. Nagyon jó volt, hogy így tudtuk elkezdeni a hétvégét – nyilatkozta Martín a MotoGP hivatalos honlapjának. – Azt hiszem, remek munkát végeztünk, és gyorsan rájöttünk, hogy mire van szükségem ahhoz, hogy gyors legyek. Innentől pedig megpróbáljuk továbbvinni ezt a formát, és fenntartani ezt a kiváló tempót. Viszont ez nehéz lesz, hiszen olyan nagy riválisokkal kell szembenéznünk, mint amilyen Pecco vagy Marc [Márquez], és persze vannak még mások is. De én mégis úgy gondolom, hogy mi vagyunk az egyik legesélyesebbek [a győzelemre].”

A spanyol motorost megkérdezték, hogy szerinte a csapatával mit tudnak még tenni a további javulás érdekében a Francia Nagydíj hétvégéjét tekintve. „Nem tudom – kezdte a válaszát Martín. – Az ugyanis elég nehéz, hogy rájöjj, miben tudsz még fejlődni, amikor te vagy az első. Persze megnézzük az adatokat, de ilyenkor nehéz megérteni, hogy mit is kellene nézni, de azért majd úgyis találunk valamit, és azon megpróbálunk javítani szombatra. Ráadásul szerintem Le Mans egy olyan pálya, amelyen szinte mindig szoros eredmény születik. Akár tíz ezredmásodperc is döntő lehet az időmérőn, szóval kulcsfontosságú lesz, hogy dolgozzunk még a részleteken, ahogyan az is, hogy elég okosak legyünk ahhoz, hogy az első sorba kerüljünk.”

Martín visszavág az egyik legrosszabb pályáján, vagy élesedik a vb-harc? – hétvégi menetrend