back to top
2024. július 27. 02:00
KezdőlapMotoGPAcosta a látványos pénteki mentéséről: Ez már csak így megy

Acosta a látványos pénteki mentéséről: Ez már csak így megy

Pedro Acosta szerint sikerült jelentősen előrelépniük a Spanyol Nagydíj óta. Az újonc elmondta, hogy kényelmes helyzetben vannak a gumiválasztást illetően, mivel több keverék működött jól a Le Mans-i pénteki körözés során, és a hatalmas mentéséről is beszélt.

Kiváló teljesítményt nyújt eddig élete első MotoGP-szezonjában Pedro Acosta. Ezt nagyszerűen megmutatja, hogy már háromszor felállhatott a dobogóra. Így pedig érthető módon megjelentek olyan híresztelések, hogy valamelyik másik gyártó megpróbálhatja elcsábítani a KTM-től. „Én az itt és mostban vagyok és élek – reagálta az említett pletykákra Acosta. – A menedzserem majd gondoskodik a jövőmről. De a Pierer Mobility [a KTM-et és a GasGast birtokló cég] nagyon keményen és jól dolgozik.”

Acosta a Francia Nagydíj első napjáról már sokkal szívesebben beszélt. A spanyol motoros joggal lehetett elégedett a pénteki teljesítményével, hiszen az első szabadedzést a második, az edzést pedig harmadik helyen fejezte be.

Martín körrekorddal lett ismét első, Marc Márquez az esése után nem jutott a Q2-be, Quartararo igen

„Általában a péntek reggel egy kicsit nehezebb nekünk, mivel ugye valahonnan el kell indulnunk – nyilatkozta az újonc. – Viszont a mostani péntek valahogy egy kicsit könnyebben ment. Úgy gondolom, hogy nagy lépést tettünk meg a Spanyol Nagydíj óta, most sokkal jobban érzem magam a motoron, mint Jerezben, és az elektronikán is sikerült javítanunk. Szóval nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogy a pénteki napunk alakult, és szombaton igyekszünk majd még tovább haladni.”

„Ráadásul jól állunk a gumiválasztás tekintetében, ugyanis jól működik a lágy hátsó, illetve a közepes és a lágy első gumi is. Amúgy szerintem a [KTM] RC16 kezeli az egyik legjobban az elsőt” – tette hozzá Acosta. Valaki erre felvetette, hogy talán pont emiatt tudott bemutatni egy hatalmas mentést az első szabadedzésen. „Ez így van. A közepes első gumival néhányszor fennállt a bukás veszélye, és volt, hogy csúnyán megcsúsztam. Ez már csak így megy” – mondta a bravúros megmozdulására utalva.

Megkérdezték tőle, hogy a Le Mans-i valóban az általa kevésbé kedvelt pályák közé tartozik-e. „Ezt csak a korábbi eredményeimre utalva kérdezik, mivel a Moto3-ban a nyolcadik helyen, a Moto2-ben pedig mindkétszer bukással fejeztem be az itteni futamot – válaszolta Acosta. – De maga a pálya valójában az egyik kedvencem. És azt előzőleg is mondtam, hogy Le Mans fekszik nekünk, még ha korábban soha nem is értem el itt kiemelkedő eredményt, de szeretek Franciaországban versenyezni.”

Acosta csapatának most hétvégén jön majd el a szezon „legjobban várt pillanata”

A mazarróni cápa arra is kitért, hogy szerinte melyik területen kell még fejlődnie. „Meg kell tanulnom kíméletesebben bánni a gumikkal. Ez még mindig gondot okoz az agresszív vezetési stílusom miatt. Erre edzem, és az a cél, hogy a nyári szünetig megtanuljam jobban kézben tartani [a gumikat]. Ez volt nekem az egyik tanulsága a jerezi futamnak és a tesztnek.”