back to top
2024. július 02. 11:11
KezdőlapMotoGPA Ducati szerint ők soha nem mondták, hogy Mugellóban bejelentik Bagnaia jövő...

A Ducati szerint ők soha nem mondták, hogy Mugellóban bejelentik Bagnaia jövő évi csapattársát

Sokan várják már, hogy a Ducati elárulja, ki lesz jövőre a gyári csapatuk másik pilótája. Azonban nemrég a bolognaiak kommunikációs irodája és a gyártó sportigazgatója, Mauro Grassilli is arról beszélt, hogy az előzetes várakozásokkal ellentétben nem fogják az Olasz Nagydíjon megtenni a bejelentést.

A MotoGP paddockjában már nagyon várják, hogy a Ducati kiválassza, ki lesz Francesco Bagnaia jövő évi csapattársa a gyári alakulatuknál. A címvédő helye már biztosított, mivel vele korábban szerződést hosszabbítottak. Az ülésre a jelenlegi állás szerint hárman esélyesek: Enea Bastianini, Jorge Martín és Marc Márquez. A döntést a többi istálló is figyelemmel követi, hiszen a három nagyszerű pilóta egyikét szinte biztosan el fogja veszíteni a bolognai márka.

Lorenzo szerint van arra mód, hogy a Ducati Martínt és Marc Márquezt se veszítse el

Ezt a helyzetet Pit Beirer, a KTM motorsport-igazgatója festette le érzékletesen. „Még a Ducatinál dolgozók és a Ducati versenyzői is nagyon várják már ezt a döntést. Az egész paddock ezt figyeli – mondta Beirer. – A [bejelentés] után biztosan lesz némi mozgás. A menedzserek elkezdenek majd futkosni, különösen azoknak a menedzserei, akik nem kapják meg a piros ülést. Ez egy érdekes és izgalmas időszak lesz. Remélem, hogy a paddock ezáltal kiegyensúlyozottabbá válik, és minden gyártónak meglesz a maga sztárja.”

Korábban arról szóltak a hírek, hogy nemsokára megszülethet a döntés. A legtöbbször a most hétvégén sorra kerülő mugellói Olasz Nagydíjat hozták fel, mint a bejelentés valószínű helyét és időpontját. Azonban kiderült, hogy ez még közel sem biztos. „Soha nem mondtuk azt, hogy Mugellóban fogjuk bejelenteni. Mindig azt mondtuk, hogy Mugellótól kezdve kezdjük majd felvázolni, hogy mi lesz a döntés” – közölte a Ducati kommunikációs irodája az Autosporttal.

Gigi Dall’Igna, a Ducati versenyrészlegének általános igazgatója azt emelte ki, hogy bár valóban nehéz döntés előtt állnak, de ennek részben örülhetnek is. „A múltban több olyan problémánk volt, amelyek miatt sokkal erősebben fájt a fejem. Igen, ez tényleg egy probléma, de összességében egy kellemes probléma – idézi Dall’Ignát az El País. – Büszkék lehetünk arra, hogy idáig eljutottunk, mivel ez azt jelenti, hogy korábban nagyon jó munkát végeztünk. És ennek köszönhető, hogy erre a szintre kerültünk, és a legjobb versenyzők közül tudunk választani.”

Petrucci szerint a Ducati sikerkovácsa nem fogja engedni, hogy Marc Márquez „kicsússzon a kezéből”

„A döntés hamarosan megszületik, de az ilyen szerződések mindig komplikáltak, és a tárgyalások a vártnál tovább tarthatnak – magyarázta. – Még időre van szükségünk ahhoz, hogy meglegyen a pontos elképzelésünk, azt megvalósítsuk, majd pedig ismertessük a nyilvánossággal.”

Mauro Grassilli, a Ducati újdonsült sportigazgatója is megszólalt. „Ezt a döntést most ugyanannyira nehéz meghozni, mint a szezon elején – kezdte Grassilli. – Mostanra már elkezdtük lerakni az alapokat, és jó úton haladunk. De Mugellóban még nem lesz bejelentés.”

Menedzsere biztos benne, hogy Bastianininek jövőre is lesz helye gyári csapatnál