back to top
2024. július 27. 02:10
KezdőlapMotoGPA Ducati a „lehető leghamarabb” be fogja jelenteni a gyári csapat jövő...

A Ducati a „lehető leghamarabb” be fogja jelenteni a gyári csapat jövő évi pilótáját

Gigi Dall’Igna a gyári csapatuk egyelőre még gazdátlan üléséről beszélve azt mondta, a lehető leghamarabb be fogják jelenteni, hogy ki kapja. A Ducati versenyrészlegének vezérigazgatója viszont ehhez azt is hozzátette, hogy „nem könnyű” feladat minden részletet illetően megegyezni.

Látszólag eldőlt a pilótapiac legfontosabb kérdése: nagyon úgy néz ki, hogy Marc Márquez lesz Francesco Bagnaia jövő évi csapattársa a Ducati gyári alakulatánál. Hétfőn ugyanis az Aprilia bejelentette, hogy a nyolcszoros világbajnok legfőbb vetélytársa, Jorge Martín hozzájuk igazol. Martín és a noalei gyártó lényegében egy nap alatt állapodott meg, miután a madridi pilóta rájött, hogy „talán már nincs jövője” a bolognai gyártónál.

Az Aprilia vezére elárulta, a „történelem leggyorsabban megkötött szerződését” írták alá Martínnal

Azonban a Ducati még azóta sem hozta hivatalosan nyilvánosságra, hogy Márquez a gyári csapatuknál folytatja a pályafutását. Ennek okait az olasz gyártó versenyrészlegének vezérigazgatója fedte fel. „Nem könnyű minden megállapodást véglegesíteni – nyilatkozta Dall’Igna. – De dolgozunk rajta. Az biztos, hogy a lehető leghamarabb meg fogjuk tenni a bejelentést, de nem tudok pontos időpontot mondani.”

Sokáig Enea Bastianinit is az ülés esélyesei közé sorolták, de az elmúlt időszakban ő már kikerült a képből. Az Olasz Nagydíj főfutamán viszont megmutatta, hogy soha nem szabad leírni. Az első körben még a negyedik helyen motorozott, de a kockás zászlót másodikként látta meg, miután mind Márquez, mind Martín mellett elment. Dall’Ignának feltették a kérdést, hogy ez a teljesítmény változtatott-e bármit a helyzeten. „Őszintén szólva, nem hiszem – válaszolta a Ducati sikerkovácsa. – Még meglátjuk, hogy mi fog történni, de nem hiszem [hogy változtatott].” Egyébként a legújabb információk alapján úgy néz ki, hogy a Bestia jövőre már a GasGast erősítheti.

Dőlnek a dominók: értesülések szerint megvan Bastianini következő csapata