back to top
2024. július 27. 05:15
KezdőlapMotoGPDőlnek a dominók: értesülések szerint megvan Bastianini következő csapata

Dőlnek a dominók: értesülések szerint megvan Bastianini következő csapata

Sajtóértesülések szerint Enea Bastianini aláírt a KTM-hez, így jövőre az osztrák gyártó szatellitcsapatánál, a GasGasnál fog versenyezni. Az átigazolás bejelentése rövidesen megtörténhet.

Eldőlni látszik a pilótapiac legfontosabb kérdése: nagyon úgy néz ki, hogy Marc Márquez lesz Francesco Bagnaia jövő évi csapattársa a Ducati gyári alakulatánál. A piros motorra hárman voltak esélyesek, de Márquez legfőbb vetélytársáról, Jorge Martínről hétfőn kiderült, hogy a következő szezonban már az Apriliát fogja erősíteni.

Hivatalos: Martín az Apriliához igazol, Marc Márquez zöld utat kapott a gyári Ducatihoz

Most pedig a hármas egy másik tagjának jövőjéről kaptunk hírt. Ugyan hivatalosan még senki sem nyilatkozott az ügyben, de több olasz lap – például az ottani Sky Sports – egybehangzóan állítja, hogy Bastianini aláírt a KTM-hez, így jövőre az osztrák gyártó szatellitcsapatánál, a GasGasnál fog versenyezni. Az olasz pilóta menedzsere, Carlo Pernat arról beszélt a Rai Radio 1 nevű olasz rádió adásában, hogy a pártfogoltja „gyári KTM-mel fog versenyezni a következő szezonban”. A Tech3 által futatott istálló pedig jelenleg is lényegében gyári specifikációjú motorokat használ, ez pedig ezen értesülések szerint a jövőben is így lesz. Ezek alapján az átigazolás bejelentése hamarosan megtörténhet.

Idén az újonc Pedro Acosta megmutatta, hogy a GasGas színeiben is elég versenyképes tud lenni az ember. Viszont Acosta jövőre már a KTM gyári istállójának pilótája lesz, vélhetően Brad Binder csapattársaként. Bastianini esetleges leigazolása így pedig azt jelentheti, hogy vagy a gyári alakulattól lefokozott Jack Millernek, vagy a mostani szezonban elég halovány teljesítményt nyújtó Augusto Fernándeznek el kell majd hagynia a mattighofenieket.

Augusto Fernández: Itt nem szabad becsapnod magad, ha nem vagy elég gyors, jövőre már nem lesz ülésed

Bastianini 2020-ban Moto2-es világbajnok lett, egy évvel később pedig már a királykategóriában vitézkedett. A MotoGP-be igazán 2022-ben robbant be, amikor a Gresini pilótájaként négy futamot nyert meg, a bajnokságban pedig a harmadik helyen végzett. Tavaly aztán a Ducati gyári csapatához igazolt, ám a sepangi győzelme ellenére a 2023-as idénye rémálomszerűen alakult, hiszen kétszer is súlyos sérülést szenvedett. Az idei évre viszont egyértelműen sikerült javulni, amit legutóbb az Olasz Nagydíj főfutamán mutatott meg. A mugellói viadalt ugyanis nagyszerű motorozással a második helyen zárta, és ezzel megszerezte az idei harmadik dobogóját.