back to top
2024. július 04. 18:25
KezdőlapMotoGPKorábbi MotoGP-pilóta helyettesítheti a műtéten áteső Rinst a Német Nagydíjon

Korábbi MotoGP-pilóta helyettesítheti a műtéten áteső Rinst a Német Nagydíjon

Álex Rins megsérült a Holland TT főfutamán, emiatt pedig hétfőn műtéten kellett átesnie. Sajtóértesülések szerint a spanyol pilótának ennek következtében ki kell hagynia a hétvégén következő Német Nagydíjat, és a Sachsenringen Remy Gardner ülhet majd fel helyette a Yamaha motorjára.

Nagyon szerencsétlenül zárult a Holland TT Álex Rins számára. A főfutamot ugyanis nem tudta befejezni, mivel az első körben az 1-es kanyarban hatalmasat esett. Ráadásul nem is csak egy „egyszerű” bukást, hanem egy highside-ot szenvedett el.

Ezt pedig sajnos nem úszta meg következmények nélkül. A jobb kezében két kisebb, elmozdulás nélküli törést, a bal lábában pedig egy szintén kicsinek számító törést vettek észre a vizsgálatok során. Bár semelyik sem egy kifejezetten súlyos sérülés, az előbbi miatt mégis meg kellett műteni.

„A büntetés nem felelt meg a bűnnek” – Rins megsérült, veszélyben a következő hétvégéje

A szerencsére sikeresen zárult beavatkozásra hétfő délután a madridi Ruber Internacional kórházban került sor. Ezt az alkalmat a Yamaha és Rins kihasználta arra, hogy egy eredetileg csak jövő hétfőre kiírt operációt is letudjanak.

A spanyol versenyző tavaly Mugellóban bukott egy hatalmasat, és az Olasz Nagydíj után két műtéten is átesett. Ekkor a jobb lábába lemezek és csavarok is bekerültek, most ezeknek a kivételét tervezték. Az egyik csavar ugyanis problémát okozott Rinsnek, mivel enyhén becsípte az egyik izmát, ami járás és állás közben fájdalmat, ezen keresztül pedig sántítást okozott neki. Hétfőn tehát ezt a beavatkozást összevonták azzal, amelyre az asseni esése miatt volt szükség.

Viszont a hírek szerint emiatt nem tud majd részt venni a most hétvégén következő Német Nagydíjon. A Yamaha vezetői pedig nem hívhatják be a tesztpilótájukat, Cal Crutchlow-t a helyettesítésére, mivel jelenleg ő maga is felépülőben van. Éppen ezért Iwatában más beugrót kerestek a Sachsenringre.

Az Autosport értesülései szerint pedig Remy Gardnert találták meg a feladatra. A 2021-es Moto2-es bajnok több szempontból is logikus választásnak tűnik. Először is, jelenleg a Yamaha színeit képviseli a Superbike-világbajnokságon, és kifejezetten jó formában van, a legutóbbi, asseni forduló második futamán megszerezte az első dobogóját a sorozatban. Másodszor pedig aránylag friss tapasztalatokkal rendelkezik a MotoGP-ből, hiszen 2022-ben az állandó mezőny tagja volt a KTM szatellitcsapatának versenyzőjeként. Viszont aztán az osztrákok nem a legkorrektebb módon elküldték az 1987-es királykategóriás bajnok, Wayne Gardner fiát, aki ezután került a Yamahához.

Gardner: Nagyon rosszul éreztem magam a MotoGP-ben, még a visszavonuláson is elgondolkoztam