2022. december 09. 14:13
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSupersportVictor Steeman elhunyt

Victor Steeman elhunyt

- Hirdetés -

Sajnos bekövetkezett az, amitől szombat óta tartottunk: az ifjú holland Victor Steeman belehalt az első portimaoi futamon elszenvedett sérüléseibe.

Victor a Supersport 300-as VB portimaoi  szezonzáró fordulójának első, szombati futamának második körében szenvedett súlyos balesetet: a 14-es kanyarban a Kawasakija ledobta magáról, a mögötte érkező José Luís Perez González pedig már nem tudta kikerülni, és eltalálta őt. González sértetlenül megúszta, de Steemant helikopterrel a farói kórházba kellett szállítani. Ott megműtötték, de továbbra is kritikus maradt az állapota.

Kedden, október 12-én este a Superbike világbajnokság azonban egy közleményben tudatta: a pálya és a kórház orvosi személyzete, valamint a sportbírók minden erőfeszítése ellenére az MTM Kawasaki holland versenyzője belehalt sérüléseibe.

Az utolsó előtti győzelem Magny-Coursban. Fotó: World Superbike Media
- Hirdetés -

Leon Langstädtler és Chrissy Rouse tragédiáit követően egy hónapon belül ő a harmadik motoros, aki versenybaleset következtében veszíti életét.

- Hirdetés -

A családja eképpen nyilatkozott: “Valami, amit egy motorversenyző szülőjeként mindig is féltél, most megtörtént. A mi Victorunk nem tudta megnyerni az utolsó versenyét. Az elviselhetetlen veszteség és gyász ellenére hihetetlenül büszkén osztjuk meg veletek, hogy a mi hősünk a halála révén öt embert tud megmenteni, mivel a szerveit felajánlotta donáció céljából. Szeretnénk megköszönni mindenkinek azt, ahogyan az elmúlt napokban mellettünk voltatok. A Victorunk elmondhatatlanul hiányozni fog!”

Victor élete legjobb szezonját teljesítette idén: a szezonzáróig négy győzelme mellett csupán kétszer nem szerzett pontot. Úgy érkezett meg Portimaóba, hogy minimális matematikai esélye még volt a bajnoki címre: ugyanis amennyiben Álvaro Díaz egyetlen pontot sem szerzett volna, ő pedig mindkét futamot megnyeri, pontazonosággal ugyan, de a több győzelme révén övé lett volna az évvégi korona.
180 pontjával posztumusz második lett a bajnokságban, mivel a harmadikként záró Hugo de Cancellis csak 171 egységet gyűjtött.

Barcelonai rajtelsősége révén pedig rekordot is döntött:senki sem szerzett annyi pole pozíciót a Supersport 300 VB történetében, mint ő (szám szerint hatot).

Egyetlen hétvége erejéig, de Számadó Máté csapattársa is volt: Magny-Cours-ban ugyanis Máté helyettesítette az MTM Kawasakinál Ruben Bijmant.

Victor Steeman mindössze 22 évet élt. Nyugodjék békében!

A P1RACE.HU ŐSZINTE RÉSZVÉTÉT FEJEZI KI A GYÁSZOLÓ CSALÁD ÉS BARÁTOK FELÉ!

- Hirdetés -