2024. április 23. 12:59
KezdőlapMotoGPMarc Márquez nem lenne megfelelő választás a Ducati vezére szerint

Marc Márquez nem lenne megfelelő választás a Ducati vezére szerint

Claudio Domenicali úgy véli, nem Marc Márquez lenne a jó megoldás a Ducati számára. A bolognai gyártó vezérigazgatója hozzátette, elégedettek a jelenlegi versenyzőikkel, és arra is utalt, hogy a spanyol pilóta nem illene bele a kultúrájukba.

Ahogyan telik az idő, úgy vélik egyre égetőbb kérdéssé Marc Márquez jövője. Bár a nyolcszoros világbajnok szerződése csak a jövő év végén jár le a Hondával, az utóbbi időszak eredménytelensége miatt repedezni kezdett a sokáig idillinek tűnő kapcsolat. Bár ami a felszínt illeti, az nem jelenthető ki, hogy a felek rossz viszonyba kerültek, a 30 éves motoros kijelentette, hogy ha a japánoknál nem talál vissza a sikeres útra, akkor máshol is körülnéz.

Ennek kapcsán természetesen a Ducati is felmerült mint a jelenlegi mezőny legjobb motorját szolgáltató gyártó. Nemrég Jorge Lorenzo dobott kavicsot az állóvízbe, amikor kijelentette, hogy honfitársa az olasz gyártóhoz fog igazolni. Luigi Dall’Igna, a Ducati Corse első embere igyekezett eloszlatni a pletykákat, most pedig Claudio Domenicali volt az, aki lehűtötte a kedélyeket.

Marc Márquez a Ducatinál? – reagált az olaszok vezére

„Azért jók ezek a dolgok, mert beszélgetésre késztetik az embereket, mint egy sportbárban – nyilatkozta a vállalat vezérigazgatója az olasz Sky-nak. – Szerintem azonban ez nem a megfelelő dolog a számunkra. Csodálatos versenyzőink vannak, akiket mi magunk neveltünk ki. Francesco Bagnaia egy őrületes tehetség, alábecsülik. Még mindig hibázik, de ott van. Ha nem hibázott volna, akkor már [másmilyen] bajnokságról beszélnénk. Nem csak Pecco van, ott van Enea Bastianini, Jorge Martín és sok fiatal, akiket követünk.”

Könnyen lehet, hogy Márquezzel a Ducati a mostaninál is jobban tarolna, hiszen a spanyol versenyző még a Hondával is bizonyít, amellyel Álex Rins austini hétvégéjét leszámítva egyelőre senki más nem tud érdemben mit kezdeni. Domenicali szavai alapján azonban úgy tűnik, hogy az 59-szeres MotoGP-futamgyőztes nem illik a bolognaiak kultúrájába.

„Márquez egy rendkívüli tehetség, senkinek semmit nem kell bizonyítania – fogalmazott az olasz szakember, de egy másik fontos szempontot is megemlített. – A Ducati viszont abból merít erőt, ahogyan a versenyzőinkkel dolgozunk. Családi szellemiséggel rendelkezünk, ma rendben vagyunk ezzel, és így fogjuk folytatni. Az eredmények okot adnak nekünk erre.”

Az Aprilia főnöke elárulta, mik a terveik a jövő évi pilótafelállást illetően

Ami Márquez jövőjét illeti, nemrég Massimo Rivola, az Aprilia versenyigazgatója is cáfolta, hogy lenne esély a szerződtetésére. A legkomolyabban a KTM-ről esett szó, de az osztrák gyártó felől is tagadták az ezzel kapcsolatos pletykákat, a Red Bull jelenléte viszont kétségtelenül kézenfekvővé tenné az átigazolást. Ami biztos, hogy bármit és bármikor is jelentenek majd be, még rengeteg lesz a találgatás a témával kapcsolatban.

A KTM eloszlatta a pletykákat: Marc Márquez leigazolása szóba sem jöhet