back to top
2024. május 02. 12:13
KezdőlapMotoGP„Ostoba” hibája után agyhalottnak érzi magát Binder, aki kétszer lépett ugyanabba a...

„Ostoba” hibája után agyhalottnak érzi magát Binder, aki kétszer lépett ugyanabba a folyóba

Brad Binder elnézést kért csapatától, a gyári KTM-től, hogy a sprintfutam után a versenyen is pályaelhagyás miatt bukta el a harmadik helyet a Holland TT-n. Aleix Espargaró látta a szabálytalanságot, ezért nem próbálkozott az előzéssel az utolsó kanyarban.

Elképesztően peches hétvégéje volt Brad Bindernek. A dél-afrikai versenyző a sprintfutamon és a versenyen is a harmadik helyen ért célba a Holland TT-n, ám mindkétszer elbukta ezt, mivel az utolsó körben néhány milliméterrel elhagyta a pályát a 8-as kanyarban. Vasárnap egy pozícióval hátrasorolták emiatt, aminek következtében Aleix Espargaró állhatott fel helyette a dobogóra.

Rengeteg bukást és Bagnaia-győzelmet hozott a vasárnapi főfutam Assenben

A 27 éves motoros szombaton úgy fogalmazott, hogy abban a pillanatban nem tűnt fel neki a szabálysértés, amikor elkövette azt, ám a felvételeket látva elismerte hibáját. Egy nappal később ugyanez volt a helyzet, ami miatt már kellemetlenül érzi magát saját csapata, a Red Bull KTM előtt. Nem véletlen, hogy nyilatkozatában önostorozásba kezdett.

Binder pár milliméter miatt bukta el a harmadik helyet, Marini jogtalannak tartja a büntetést

„Szerintem jó munkát végeztünk, egészen az utolsó körig – kezdte. – Ezért pedig bocsánatot kérek a csapatomtól, mert két dobogós helyezést vettem el tőlük. Nagyszerű munkát végeztek, hatalmas erőfeszítéseket tettek, és sajnálom, hogy így elrontottam. Azt sem tudtam, hogy egyáltalán hozzáértem. Aztán [a leintés után] bementünk az egyes kanyarba, és Aleix a zöld [felületre] mutatott. Utána láttam a tévében, és azt kérdeztem, hogy »hogyan csináltam meg újra?«. Mindegy, ez van, pár milliméterrel talán megint megérintettem. A szabály az szabály. Kib*szott agyhalottnak érzem magam, hogy megint megcsináltam. Silverstone-ban megpróbálom majd bepótolni [a dobogót].”

Binder ráadásul úgy bukta el a harmadik helyet, hogy a rajt után vezetett, majd sokáig a második helyen haladt, mielőtt Marco Bezzecchi megelőzte. Vagyis a futam első pár méterét leszámítva végig pódiumot érő helyen állt, mégsem pezsgőzhetett. „Fájdalmas ismét elbukni a dobogót – fogalmazott Francesco Guidotti, a gyári KTM csapatfőnöke. – Ugyanannál a kanyarnál fizettük meg ugyanazt. Ebből tanulnunk kell a jövő évre.”

Espargaró rendkívül boldogan nyilatkozott a leintés után, hiszen a rajt után összeért Luca Marini motorjával, így sérült géppel szerezte meg a harmadik helyet. A gyári Aprilia pilótája együttérez Binderrel, akihez a hajrára nagyon közel került. Azonban látta, hogy ráment a zöld felfestésre, és innentől kezdve nyilvánvalóan nem akart feleslegesen kockázatot vállalni.

Bagnaia végig a határon motorozott, Bezzecchi helyzetét Binder nehezítette, Espargaróval pedig madarat lehetne fogatni

„Sajnálom Bradet, mert ez egy ostoba hiba, és a dobogójába került – jelentette ki. – Nagyon nehéz itt felállni a pódiumra, de ez a versenyzés. Tisztában voltam vele, hogy nem tudom megelőzni, és nagyon nehéz volt mögötte maradni a kigyorsítás során, így az volt a tervem, hogy a lehető legközelebb maradok hozzá, és a határig hajszolom, hogy hibára kényszerítsem. Végül hibázott, amikor megpróbált korán kigyorsítani. Ezt tudtam, és ezért nem próbálkoztam az utolsó kanyarban.”