back to top
2024. május 07. 13:59
KezdőlapMotoGPMarc Márquez a Ducatihoz igazol? – „Semmi sem lehetetlen”

Marc Márquez a Ducatihoz igazol? – „Semmi sem lehetetlen”

Gigi Dall’Igna szerint Marc Márquez nem lesz a Ducati versenyzője, de teljes mértékben nem zárta ki ezt a lehetőséget. Az olasz gyártó versenyrészlegének vezérigazgatója megnevezte, hogy ki lehet Johann Zarco utódja a Pramacnál, és Marco Bezzecchiről is szót ejtett.

Bár Marc Márquezt 2024-ig szerződés köti a Hondához, egész szezonban téma az esetleges távozása. Ha pedig ez valóban megtörténik, akkor felmerül a kérdés, hogy hova igazolhat. Leginkább a KTM-mel hozták szóba, de ez csak akkor jöhet szóba, ha az osztrák gyártónak sikerül alkut kötnie a Hondával, és jövőre több motorjuk lesz a mezőnyben. Időről időre azonban a Ducati is felmerül lehetséges célpontként.

Szuperalkura készül a Honda és a KTM, de milyen szerepe lehet Marc Márqueznek?

A bolognaiaknak jelen állás szerint egy szabad ülésük van, hiszen Johann Zarco jövőre már nem a Pramac, hanem az LCR versenyzője lesz. A másik lehetőség a Gresini lehet, ahol Fabio Di Giannantonio helye minden bizonnyal felszabadul, és pletykaszinten Márquez neve is felmerült. Gigi Dall’Igna azonban nem gondolja, hogy bármelyik forgatókönyv is megvalósul, de kizárni sem tudta.

„Ez egy bonyolult történet – nyilatkozta a Ducati Corse vezérigazgatója a SPEEDWEEK.com-nak. – Nem hiszem, hogy Marc Márquez a Ducati színeiben fog versenyezni a jövőben. Másfelől viszont már sokszor bebizonyosodott, hogy semmi sem lehetetlen a mi sportágunkban. Igen-igen, nem kell beszélnünk arról, hogy Marc Márquez mennyire gyors. Ezt nagyon jól tudjuk.”

Di Giannantonio távozását persze még nem jelentették be, úgyhogy Dall’Igna nyilvánvalóan nem beszélhet nyilvánosan az utódlásáról. Ami viszont a Pramacot illeti, egyvalakit megnevezett Zarco utódjelöltjeként. „Például [Franco] Morbidelli – utalt a Yamahától év végén távozó pilótára. – 2020-ban nagyon jó eredményeket ért el, jelenleg pedig senki sem tudja gyorsan vezetni a motorjukat.”

Ami a Pramacot illeti, az ülést állítólag Marco Bezzecchinek is felajánlották korábban, aki így a Ducati legújabb motorját vezethetné 2024-ben. Azonban minden jel arra mutat, hogy annak ellenére, hogy a VR46 továbbra is egyéves versenygépekkel fog rajthoz állni, a 24 éves motoros marad jelenlegi csapatánál. Az olasz versenyző saját elmondása szerint már döntött, ám erről egyelőre nem tájékoztatták a nyilvánosságot, és Dall’Igna szavai alapján őt és a Ducati vezetését sem.

Bezzecchi már eldöntötte, hogy marad-e a VR46-nál

„Nem akarunk határidőt szabni a csapatnak és Bezzecchinek, és ezt nem is tettük meg – fogalmazott. – Egy Ducati-istállóról van szó, Bezzecchi [pedig] egy nagyszerű versenyző, aki a Ducati-családban nevelkedett. Ugyanakkor minden érintettnek az az érdeke, hogy legkésőbb Misanóban, de talán már Barcelonában kiderüljön a döntés.”