back to top
2024. május 18. 14:00
KezdőlapMotoGPMartín egyetlen céllal vágott neki a sepangi sprintutamnak, és azt el is...

Martín egyetlen céllal vágott neki a sepangi sprintutamnak, és azt el is érte

Jorge Martín elárulta, az volt a célja a Maláj Nagydíj sprintfutamán, hogy csökkentse a hátrányát Francesco Bagnaiával szemben a tabellán. A spanyol versenyző ezen a hétvégén eddig szenvedett a beállításokkal.

Jorge Martín a második helyen zárt a Maláj Nagydíj sprintfutamán, amivel megszakadt a nagy sorozata, hiszen az előző öt alkalommal rendre ő nyerte a rövid versenyt, már amikor persze megrendezték. A Pramac pilótája ugyanakkor egyáltalán nem csalódott, hiszen így is Francesco Bagnaia előtt ért célba, ami a bajnokság szempontjából kulcsfontosságú lehet.

Véget ért Martín nagy sorozata, Álex Márquez nyerte a sepangi sprintet, csökkent Bagnaia előnye

A 25 éves motoros csupán a második helyet szerezte meg az időmérőn, miután a hajrában bukott, ráadásul pont a címvédőnek sikerült őt legyőznie. A rajtnál aztán még rosszabbra fordult a helyzete, hiszen Enea Bastianini és Álex Márquez is lerajtolta, de a gyári Ducati versenyzőjét hamar visszaelőzte. Bár a Gresini pilótáját végül nem tudta legyűrni, de a visszalassuló Bagnaia mellett el tudott menni, amivel teljesítette elsődleges célját.

„Az volt a cél, hogy faragjunk Pecco pontelőnyéből, és ez sikerült is – nyilatkozta, majd azt is elmondta, hogy miért sikerült a többiekénél gyengébben az első pár száz métere. – Nem rajtoltam valami jól, mert valószínűleg óvatosabb voltam Peccónál és Álexnél. Szóval a negyedik helyen voltam, és emiatt vélhetően csökkent a nyomás.”

z elmúlt időszakban Martín érinthetetlen volt a sprinteken, ám ezúttal ez korántsem volt így. Erre már a pénteki nyilatkozata alapján lehetett számítani, amikor kijelentette, hogy szombatra nehéz lesz javítani a teljesítményen. Végül azonban sikerült alkalmazkodnia a helyzethez, és bízik benne, hogy a főfutamra tudnak majd gyorsulni.

Martín már most a határon van, imádkozik, hogy ne legyen eső

„A nyomás meggátolt abban, hogy úgy motorozzak, ahogyan eddig – magyarázta. – Nem tudtam [eléggé] bedőlni és bevenni a kanyarokat. Szerencsére hozzászoktam, és ez lehetővé tette számomra, hogy megtámadjam Peccót. Ezen a hétvégén kicsit szenvedek a beállításokkal. Azonban vannak információink, a hosszú versenyre pedig megpróbálunk előrelépni.”

Martín hátránya ezzel 11 pontra csökkent a bajnoki tabellán, vagyis a bajnokság szorosabbá vált. A főversenyen ugyanakkor ismét le kell győznie Bagnaiát, különben elképzelhető, hogy a továbbiakban nem csak a saját kezében lesz a sorsa. Amennyiben ugyanis a címvédő legalább 16 pontra növeli az előnyét, a katari és a valenciai versenyeken elég másodikként befutnia. Amennyiben vasárnap nyer, akkor mindenképpen ez lesz a helyzet.