back to top
2024. május 03. 05:56
KezdőlapMotoGPKiderült, Bautista valóban súlyos sérülésekkel bajlódott Sepangban

Kiderült, Bautista valóban súlyos sérülésekkel bajlódott Sepangban

Az Aruba.it Racing Ducati hivatalos közleményben tudatta, hogy Álvaro Bautista súlyos sérüléseket szerzett a Superbike-világbajnokság tesztjén elszenvedett bukásakor. A MotoGP malajziai futamán a spanyol pilóta egy új diagnózis szerint nyaki sérvvel és csigolyacsúszással versenyzett.

Álvaro Bautista szabadkártyás pilótaként vett részt a Maláj Nagydíjon. A korábbi MotoGP-versenyző nem szerepelt jól a hétvégén, pedig előzetesen sok néző, illetve ő maga is nagy elvárásokat támasztott a teljesítménye felé. Bautista a verseny után elmondta, hogy a mezőnnyel szembeni lemaradása annak tudható be, hogy a Superbike-világbajnokság jerezi tesztjén elszenvedett bukásában megsérült. Csapata nemrég hivatalos közleményt adott ki, amelyben megerősítették, hogy ez nem csak egy kitalált kifogás volt a spanyol pilóta részéről.

Bautista bosszús, miután sérülten versenyzett a hétvégén

„A malajziai MotoGP-futamot követő hetekben Álvaro Bautistát dr. Ángel Villamor vizsgálta meg Madridban. A jerezi teszten történt baleset után és a MotoGP-verseny alatt az Aruba.it Racing pilótája a bal felkarjában ereje elvesztéséről, zsibbadtságról, és bizsergő érzésről számolt be. A specialistával való konzultáció és a nyaki gerinc MR-rel történt megfigyelése után a versenyzőt nyaki sérvvel és csigolyacsúszással diagnosztizálták.”

„További orvosi vizsgálatokra és tesztekre fog sor kerülni a következő napokban a nyaki idegek összenyomódása által okozott károk megelőzése érdekében. Jelenleg nincs tervben a műtét” – szól az Aruba.it Racing Ducati közleménye. Ez megerősítette, hogy a 39 éves versenyző jó kezekben van, hiszen a csapat által említett dr. Ángel Villamor Spanyolország egyik legnevesebb traumatológusa, aki számos élsportoló kezelése – az Instagram-oldalának tanúsága szerint nemrég járt nála Jorge Martín és Manuel González is – mellett már magát a spanyol királyt is műtötte.

A sepangi verseny után a kétszeres Superbike-bajnok elmondta, hogy ő hogyan élte meg belülről az ottani történéseket. „A jerezi teszten volt egy elég rossz bukásom, amelyben keményen megütöttem a nyakam, tüneteim akkor nem voltak, és fájdalom sem jelentkezett. Viszont amikor pénteken visszaültem a motorra, akkor fájni kezdett a karom. Közben sem lett jobb, elmentem pár vizsgálatra a hétvége során, de így sem történt előrelépés. Elég rossz szájízt hagyott ez maga után, mert emiatt egyáltalán nem tudtam élvezni a hétvégét”.

A Yamaha volt a leggyorsabb a teszten, végleg elbúcsúzott a Superbike-vb az idei évre

„Ha megnézed a telemetriaadataimat összehasonlítva más pilótákéval, akkor láthatod, hogy a jobbkanyarokban egy szinten voltam velük, a balkanyarokban azonban hat vagy hét tizedmásodpercet is veszítettem fékezés közben. Ez azért alakult így, mert nem volt elég erő a karomban. Ameddig nem kellett a kormányt erősen fognom, addig nem fájt, de amikor erre kényszerültem, akkor a fájdalom visszatért” – nyilatkozta Talavera de la Reina szülötte.