back to top
2024. május 05. 13:54
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu elismerte, elutasított egy MotoGP-ből érkező ajánlatot

Razgatlıoğlu elismerte, elutasított egy MotoGP-ből érkező ajánlatot

Egy meg nem nevezett MotoGP-istálló felvette a kapcsolatot Toprak Razgatlıoğlu  menedzsmentjével – ezt nemrég maga a pilóta erősítette meg. A török versenyző azonban leszögezte, hogy tartja magát a BMW-vel korábban aláírt szerződéséhez, és egyelőre nem tervezi, hogy a közeljövőben a királykategóriában folytatja pályafutását.

A Superbike-világbajnokság idei szezonjának egyik legnagyobb híre volt, hogy Toprak Razgatlıoğlu elhagyja a Yamahát, és a BMW-hez igazol. Sokan nem értették, hogy Razgatlıoğlu miért döntött így, hiszen a német gyártónak nincs MotoGP-programja, azt pedig régóta lehet tudni, hogy a török pilóta szíve szerint a királykategóriában versenyezne inkább. Akik eddig is értetlenül álltak a döntés előtt, most még inkább vakarhatják a fejüket, hiszen kiderült, hogy a motoros idén közelebb állhatott a MotoGP-be való igazoláshoz, mint eddig bármikor.

Bajnokok új csapatban – a nagy Superbike átigazolási körkép

„Megkeresett engem egy MotoGP-csapat, de már [korábban] elköteleződtem két évre a BMW gyári Superbike-istállójához, 2025 végéig. Majd ennek a kifutását követően beszélhetünk újra a királykategóriás szerződésről” – mondta a 27 éves pilóta a Crash.net szerint.

A 2024-es MotoGP-szezonra hivatalosan már csak egyetlen ülés gazdátlan: a Repsol Honda még mindig nem jelentette be, hogy ki érkezik majd a tizenegy év után távozó Marc Márquez helyére (a legesélyesebb jelölt jelen pillanatban Luca Marini). Ebből adódóan valószínűleg a japán csapat vette fel a kapcsolatot a 2021-es Superbike-bajnok menedzsmentjével, de ebben a kérdésben nem ismerünk semmilyen konkrétumot.

A mostani idényben lezajlott egy nagyobb pilótakeringő, amely során Johann Zarco az LCR Hondához, Álex Rins a Yamahához, Franco Morbidelli pedig a Pramac Ducatihoz igazolt, egymás helyét átvéve. Ennek megfelelően ebből a három csapatból is lehetett az egyik az, amely Razgatlıoğlut is számításba vette. Arra van talán a legkisebb esély, hogy a GasGasnál, ahol Pedro Acosta fogja váltani Pol Espargarót, vagy a motorjára Fabio Di Giannantonio helyett Márquezt felültető Gresininél gondolkoztak volna el az alanyai versenyző megszerzésén.

Razgatlıoğlu a Katari Nagydíj második szabadedzése alatt Jack Appleyardnak, a MotoGP riporterének megerősítette, hogy a BMW-hez való igazolása ellenére továbbra is az az álma, hogy egyszer majd a királykategóriában versenyezhessen. A csapatváltás idején megjelentek arról pletykák, hogy a versenyző és a Yamaha között pont azért romlott meg a viszony, mert a hangvillások nem akartak ülést kínálni neki a MotoGP-ben, pedig korábban tesztelhette is az M1-et.

A Yamaha volt a leggyorsabb a teszten, végleg elbúcsúzott a Superbike-vb az idei évre

A 39 Superbike-futamgyőzelemmel rendelkező pilóta december 4-én Portimãóban egy előszezoni teszt során ülhet majd fel először jövő évi motorjára. Azért kell eddig várnia a BMW kipróbálásával, mert a Yamaha nem adta meg neki az ehhez szükséges engedélyt, amelyet mások megkaptak, például Jonathan Rea a Kawasakitól.