back to top
2024. május 09. 04:44
KezdőlapMotoGPStoner: Tényleg egy olyan ellenfelet akarnál, aki bármikor megpróbálhat letakarítani a pályáról?

Stoner: Tényleg egy olyan ellenfelet akarnál, aki bármikor megpróbálhat letakarítani a pályáról?

Ahogy korábban, úgy most is vannak olyan pilóták, akik nemcsak a pályán harcolnak vetélytársaikkal, hanem a fejükbe is megpróbálnak belemászni. Azonban Casey Stoner szerint ezek a játszmák sokszor csak a célszemélyt erősítik, és az ezzel próbálkozó versenyző így felfedheti gyengeségeit.

Mindig is voltak olyan pilóták, akik nem korlátozták az ellenfeleikkel való küzdelmet a versenyek idején zajló csatározásra, hanem megpróbáltak beleférkőzni a gondolataikba is, hogy minél jobban megzavarják és hibára késztessék a másikat. Többek között Valentino Rossi és Marc Márquez is élt ezzel az eszközzel, de ezt láthattuk Jorge Martíntól is a Valenciai Nagydíj pénteki napján, amikor az edzések során végig bajnoki vetélytársa, Francesco Bagnaia nyomában loholt, aki akkor végül nem is jutott be a Q2-be.

Visszasírják a nézők Rossi és Marc Márquez csatáit?

Ez a téma előkerült Casey Stoner TNT Sports-nak adott interjújában, amikor a kétszeres világbajnok a mostani és a korábbi rivalizálásokat hasonlította össze. „Ez most is ott van, csupán meg kell keresni a fátyol alatt, de tényleg ott van. Én megértem, hogy az emberek bele akarnak ebbe látni. Egyes versenyzők már csak ilyenek, azt gondolják, hogy így lehet beférkőzni más emberek gondolataiba. Nekem ellenben az a véleményem, hogy ha megpróbálsz belekerülni valakinek a fejébe, és ezt nem csinálod elég jól, akkor kizárólag őt teszed erősebbé.”

„Nagyon sokat lehet tanulni azokról, akik megpróbálják veled ezt csinálni, így lehet rájönni, hogy mi az, ami hajtja őket a cselekedeteik során. Ráadásul ezzel sok gyengeségüket is felfedik. Amikor megpróbálnak megfélemlíteni téged, akkor válik igazán világossá, hogy bizonyos dolgokat próbálnak kompenzálni. Ameddig képes vagy tanulni ezekből, addig csak erősebbé válsz, és ezáltal eljuthatsz arra pontra, ahol már egyáltalán nem tudnak bejutni a fejedbe. Amikor kint vagy a pályán és versenyzel a többi sráccal, akikkel barátok lettetek, akkor ők nem viselkednek majd annyira durván veled, nem fognak kitenni a belső ívről. Ha megmutatod, hogy tiszteled a riválisaidat, akkor ők sem fognak annyira keménykedni” – mondta a hosszú ideje egy betegséggel harcoló Stoner.

„Amikor egy bajnoki címért folyó küzdelemre kerül sor, akkor te tényleg egy olyan ellenfelet akarnál, aki bármikor megpróbálhat letakarítani téged a pályáról? Vagy inkább azt szeretnéd, hogy az érintettek érdemei legyenek a döntőek ebben a kérdésben? Manapság éppen nagyon tisztelik egymást a versenyzők, hiszen mindannyian tisztában vannak vele, hogy bizonyos dolgok nehézséget jelentenek nekik. Miért kockáztatnának mindent egy olyan vetélytárs felhergelésével, aki aztán bármelyik pillanatban kiteheti őket a sóderágyba?”

Súlyos büntetést ért a pofozkodás a MotoGP edzésén (videó)