back to top
2024. május 06. 18:38
KezdőlapMotoGPOliveira ismét apa lett, Binder megházasodott, Rins ralizott – a holtszezonban is...

Oliveira ismét apa lett, Binder megházasodott, Rins ralizott – a holtszezonban is zajlik az élet

A királykategória pilótái számára a szezon utolsó versenye után sem állt meg teljesen az élet, Miguel Oliveirának megszületett a második gyermeke, Brad Binder megházasodott, Álex Rins ralifutamon indult, Marc Márquez a műtétjét követően a trópusokon nyaralt, Francesco Bagnaiai pedig focimeccsen járt.

A Valenciai Nagydíjjal és az azt követő teszttel befejeződött az idei szezon a MotoGP-pilóták számára. A legtöbb versenyző most megérdemelt pihenését tölti, de így is szolgáltatnak érdekes témákat. Ebben a cikkben ezekből szedtünk össze egy csokorra valót olvasóink számára.

Megszületett Miguel Oliveira második gyermeke. A portugál versenyző felesége, Andreia Pimenta még novemberben adott életet Pedro nevű fiúknak, akinek a szülés közben légzési nehézségei adódtak, de szerencsére semmilyen komolyabb baja nem történt a kétéves Alice testvérének. „A mi gladiátorunk, Pedro már otthon is van velünk! A kis harcos leküzdötte az első kihívást az életében, hiszen problémák voltak a légzésével, amikor a világra jött, de megmutatta, hogy ő egy igazi bajnok. Nagy az Isten! Most már hivatalosan is egy fantasztikus négyes vagyunk!” – mondta a büszke apa, aki katari sérülése miatt fiával együtt otthonról nézte a Valenciai Nagydíjat.

Megházasodott Brad Binder, a KTM versenyzője szombaton mondta ki a boldogító igent a modellként dolgozó Courtney Renniersnek. Az esküvő a dél-afrikai pilóta szülőhazájában, egy Fokvárostól 50 kilométerre fekvő Stellenbosch nevű településen zajlott, a helyszín a MolenVliet szőlőbirtok volt. A pár 2022 júliusában tartotta az eljegyzését, az újdonsült feleség pedig már akkor kijelentette, hogy a „Courtney Binder [név] jól hangzik”. A 2016-os Moto3-világbajnok a nagy nap előtt az Afrika teteje nevű nagy kihívást jelentő endurofutamon vett részt.

Marc Márquez jobb alkarját a kompartment szindróma miatt megműtötte Dr. Roger de Oña madridi kézsebész. A Gresinihez igazoló versenyző ezután Japánba utazott, hogy elbúcsúzzon a Honda szurkolóitól, most pedig Bali szigetén nyaral barátnőjével, Gemma Pintóval. A nyolcszoros világbajnok az év első felében hozta nyilvánosságra, hogy kapcsolatban van a spanyol hölggyel, akivel korábban Marokkóba is ellátogattak. A pár a Samabe Bali Suites & Villas nevű komplexumot választotta üdülésének helyszínéül. Márquezék több kirándulást is megtettek a szigeten, amely nagyon tetszik nekik, de a hírek szerint karácsonyra így is hazatérnek majd Spanyolországba a családjaikhoz.

Virágcsokorral búcsúztatta el Marc Márquezt a Honda Japánban (videó)

Álex Rins elindult egy marokkói ralin, amelyen szakaszt is tudott nyerni. A spanyol pilóta a Clevercap nevű hat etapból álló versenyen vett rész egy Jeep márkájú autóval. Rins mellett a másodpilóta szerepét Santi Costa, egy KTM-nek dolgozó barcelonai mérnök töltötte be. A páros a negyedik szakaszon bizonyult a leggyorsabbnak, az összetettben végül a második helyen végeztek.

Francesco Bagnaia a Juventus stadionjában járt, a torinói csapatnak az SSC Napoli elleni mérkőzésén, ahol óriási tapsot kapott a nézőktől. A kétszeres MotoGP-bajnok egy névre szóló mezt vehetett át a pályán, amelyet kedvenc együttesének – további hasonló érdekességeket ebben a cikkben olvashatnak az olasz pilótáról – összes játékosa aláírt.