back to top
2024. július 03. 00:18
KezdőlapMagyarokVilágbajnoki győzelmének helyszínén versenyzett Talmácsi Gábor (videó)

Világbajnoki győzelmének helyszínén versenyzett Talmácsi Gábor (videó)

Talmácsi Gábor nemrég elindult egy, a valenciai pályán megrendezett kétórás endurance-futamon Farkas Kevinnel egy csapatot alkotva, és erről megosztott egy belső kamerás felvételt a közösségi médiában.

2007. november 4-én minden magyar szurkoló a valenciai aszfaltcsíkra, illetve a 125 köbcentis világbajnokság szezonzárójára figyelt. Talmácsi Gábor ekkor Héctor Faubellel csatázott a bajnoki címért, amelyet a versenyen elért második helyével végül megszerzett.

15 éve lett világbajnok Talmácsi Gábor

Nem véletlen tehát, hogy a körülbelül négy kilométer hosszú pálya az egyetlen magyar gyorsaságimotoros-világbajnok egyik kedvence. Talmácsi a szép emlékeken kívül egyébként azért is kedveli ezt a nyomvonalat, mert az ellentétes irányba megy az óramutató járásához képest, és ez megkönnyíti a hátsó fék használatát, illetve a legtöbb motoroshoz hasonlóan ő is a balos kanyarokat szereti jobban.

Az pedig, hogy Talmácsi hogyan veszi be a Circuit Ricardo Tormón megtalálható számos balkanyart, kiderül az általa a közösségi médiában publikált videóból. A 42 éves exversenyző szilveszter előtt pár nappal Farkas Kevinnel együtt benevezett egy kétórás endurance-futamra, amelyen végül három hosszabb etapot teljesített. Ezek közül az egyikre mi is „elkísérhetjük” a nyolc percnél is hosszabb felvétel segítségével. A magyar duó végül összetettben a tizenegyedik pozícióban zárta a viadalt.

Talmácsi csapattársa, Farkas a magyar motorsport egyik legnagyobb reménysége. A fiatal pilóta idén a legnevesebb nevelőszériák, a Red Bull Rookies Cup és a JuniorGP futamain is rajthoz állhatott, sőt előbbiben az egész szezont végigversenyezte. Azoknak az olvasóinknak, akik még többet szeretnének megtudni a miskolci születésű tehetségről, a vele készített podcastadásunkat ajánljuk.

„Mély víz volt, de megugrottuk” – Farkas Kevin, a hazai motorsport reménysége volt a vendégünk

Tavaly novemberben Talma más okból is ellátogatott az egyik kedvenc városában fekvő pályára, hiszen élőben tekintette meg a MotoGP-szezonzáró előtt megrendezett MiniGP futamot, amelyen Lukács Tamás teljesítményére koncentrált. Budapest szülöttének emellett arra is maradt ideje, hogy a királykategória történéseit figyelemmel kövesse, majd a vasárnap esti díjátadó gálán is tiszteletét tette. Az idény utolsó futamáról és az azt követő eseményekről publikált egy rövid videót a Facebook-oldalán, amelyben többek között Marc Márquez is feltűnik.