2024. április 28. 16:06
KezdőlapMotoGPMárquezéktől Martínékig – íme az összes MotoGP-csapat bemutatójának dátuma

Márquezéktől Martínékig – íme az összes MotoGP-csapat bemutatójának dátuma

Hivatalossá vált, hogy mely napokon lesznek a csapatok bemutatói a MotoGP-ben. Ahogyan azt már eddig is sejteni lehetett, a Gresini nyitja a sort, majd február végén a Pramac fogja zárni.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, öt csapat esetében már eddig is lehetett tudni, hogy mely napon mutatja be a motorfestését. A Gresini január 20-án, azaz jövő hét szombaton leplezi le Marc és Álex Márquez munkaeszközének külsejét, majd 22-én jön a gyári Ducati, újabb két nap múlva a VR46, majd 26-án a Trackhouse. A Red Bull KTM viszont már a sepangi tesztek után, február 12-én tartja meg az eseményt.

Kiderült, mikor mutatják be Márquezék jövő évi Ducatijának színeit

A szokásostól eltérő módon a másik hat alakulat esetében egyszerre kerültek nyilvánosságra az időpontok, így kialakult a teljes naptár. Ezzel biztossá vált, amit már eddig is sejteni lehetett, hogy valóban a Gresinivel indul a sor, sőt, az újonnan bejelentett alakulatok többsége a gyári KTM után hozza nyilvánosságra idei külsejét.

Rossi csapatától és a MotoGP új istállójától is megérkezett a bejelentés a fontos időpontról

A két kivétel a Tech3 GasGas és a Yamaha. A Pedro Acostát szerepeltető alakulat január 29-én, míg a hangvillás istálló már a shakedown után, de még a teszt előtt mutatja be a 2024-es festést. Fabio Quartararo csapattársa idén már nem Franco Morbidelli, hanem Álex Rins lesz, az egyértelmű cél pedig az, hogy valamelyest közeledjenek az élmezőnyre. A francia és a spanyol motoros egyébként a mezőny egyetlen újoncához hasonlóan már a shakedownon is szerepelnek az új koncessziós szabályoknak köszönhetően.

Megtöri a sormintát a gyári KTM, újabb bemutató dátumára derült fény

A gyári KTM után egy nappal, azaz február 13-án következik a Repsol Honda alakulata. Rájuk talán még inkább igaz, hogy új alapokra kell helyezniük a projektet, hiszen elvesztették sztárpilótájukat, Marc Márquezt, akinek a helyére Luca Marini érkezett. Ő és csapattársa, Joan Mir szintén ott lehetnek a pályán február első három napján.

Újabb két nap múlva, február 15-én az LCR Hondán lesz a sor, ahol a távozó Rinst Johann Zarco fogja váltani. 18-án, azaz vasárnap pedig a gyári Aprilia következik, amely az idei évre is megtartotta pilótapárosát. Az egyetlen csapat, amely a február 19-én és 20-án esedékes katari tesztet is megvárja a bemutatóval, a 2023-as konstruktőri bajnokságot megnyerő Pramac lesz. Az olasz alakulat a tavalyi egyéni összetett második helyezettje, Jorge Martín mellett Morbidellivel fogja megkísérelni a címvédést.

Ami a pontos időpontokat illeti, azt egyelőre az istállók nagy részénél nem lehet tudni. Ami biztos, hogy a Gresini 18:30-kor kezdi a bemutatót, és a különböző közösségi médiás és videómegosztó portálokon élőben lehet követni az eseményeket. Ez utóbbi egyébként a MotoGP hivatalos honlapjának tájékoztatása alapján az összes többi istállóra is igaz lesz. A P1race.hu pedig természetesen be fog számolni a leleplezésekről.

A bemutatók dátumai