back to top
2024. május 03. 00:42
KezdőlapMotoGPRossi ismét történelmet írna, csapattulajdonosként is vb-t akar nyerni a MotoGP-ben

Rossi ismét történelmet írna, csapattulajdonosként is vb-t akar nyerni a MotoGP-ben

Valentino Rossi méltatta a VR46 idei motorfestését, majd megfogalmazta a 2024-es célokat. A kilencszeres világbajnok csapattulajdonos bízik benne, hogy Marco Bezzecchivel harcolhatnak a vb-címért.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a VR46 szerdán bemutatta idei motorfestését, amely jelentősen megváltozott a tavalyihoz képest. Mindez az új névadó szponzor, a Pertamina Enduro érkezésének köszönhető, amely a csapatot tavalyig hasonló módon támogató Mooney-t váltotta fel. Emellett a versenyzők ruházata is átalakult.

Új színeket kapott Rossiék motorja, íme a VR46 festése

A sárga megmaradt alapszínként, ám ezúttal fluoreszkáló árnyalatot kapott. A feketét és a narancssárgát pedig felváltotta a fehér és kisebb mértékben a piros, vagyis az új főszponzor színei. A festés Aldo Drudi tervei alapján készült, aki korábban a csapatot birtokló Valentino Rossi sisakfestéseit is megálmodta. A kilencszeres világbajnok a mostani munkájával is elégedett.

Jelentősen megváltozott a VR46 külseje (galéria)

Nagyon elégedett vagyok a motorral, mert gyönyörű – nyilatkozta a riccionei leleplezés után az olasz Sky-nak, majd hozzátette, szerinte ezt a motort mindig könnyen be lehet majd azonosítani, bárhol is legyen a mezőnyben. – Aldóval együtt jó munkát végeztünk, és a motorok szépek. Ráadásul a teljes rajtrács közepén is jól felismerhetőek.”

Persze a VR46-nak nem az a célja, hogy a mezőny sűrűjében versenyezzenek. Az olasz istálló tavaly harmadik lett a csapat-világbajnokság tabelláján, Marco Bezzecchi pedig ugyanezt a pozíciót szerezte meg egyéniben. Rossi bízik benne, hogy honfitársa révén idén még ennél is magasabb célokért küzdhetnek, és azok után, hogy a Moto2-ben már 2020-ban felértek a csúcsra, a királykategóriában is megteszik ugyanezt.

Bezzecchi nem fél a többi gyártó fejlődésétől, de egyelőre nem tudja, mire lehet képes idén

A csapat számára fantasztikus 2023-as éven vagyunk túl, mert mindig nagyon versenyképesek tudtunk lenni – fogalmazott. – Fantasztikus pilótafelállással rendelkezünk. Bezzecchi nagyszerű volt, és úgy döntött, hogy velünk marad. Szeretnénk megpróbálni vele futamokat nyerni, és remélhetőleg versenyben lenni a világbajnoki címért.”

Rossi a másik pilótájáról, a Luca Marini helyére érkező Fabio Di Giannantonióról is szót ejtett, aki a 2023-as idény hajrájában remek eredményeket szállított. Meg kell próbálnunk megoldani, hogy komfortosan érezze magát, hogy olyan erős legyen, mint a tavalyi év végén, mert hihetetlenül jól zárta a szezont – jelentette ki, majd visszatért Bezzecchire. – Sok célunk van, szóval majd meglátjuk, de remélem, hogy Bez a világbajnoki címért harcolhat.”

Di Giannantonio nem Marc Márqueznek akar bizonyítani, inkább a bajnoki cím motiválja