back to top
2024. július 27. 01:46
KezdőlapMotoGPFolytatódik Morbidelli drámája: a portimãói bukása miatt lemaradhat a sepangi tesztről

Folytatódik Morbidelli drámája: a portimãói bukása miatt lemaradhat a sepangi tesztről

Lemaradhat a kedden kezdődő sepangi tesztről Franco Morbidelli. Az olasz pilóta a hét elején, Portimãóban szenvedett egy csúnya balesetet, és bár nem sérült meg súlyosan, az orvosok egyelőre nem engedélyezik neki, hogy elutazzon Malajziába.

Franco Morbidelli más MotoGP-pilóták társaságában részt vett a Superbike-világbajnokságnak a hét elején, Portimãóban zajló tesztjén, amelynek második napján egy ijesztő balesetet szenvedett el. Az olasz pilóta 200 km/órás sebességnél esett el a 9-es kanyarban, beütötte a fejét, és az eszméletét is elvesztette. A földön fekvő versenyzőhöz Álex és Marc Márquez értek oda először, utóbbi később részletesen beszámolt arról, hogyan segítettek a bajba jutott vetélytársuknak.

„Láttuk, hogy ájultan fekszik” – ijesztő részleteket árult el Marc Márquez Morbidelli bukásáról

Morbidellit ezután két kórházban is CT-vizsgálatnak vetették alá, amelyeknek az lett az eredménye, hogy szerencsére nem szenvedett súlyosabb sérülést, és csütörtökön már haza is utazott Olaszországba. Azonban az egészségügyieken kívül az is fontos kérdés volt a pilótának és új csapatának, a Pramacnak, hogy ilyen állapotban részt tud-e venni a kedden kezdődő sepangi teszten.

Csütörtökön még arról szóltak a hírek, hogy sem a Pramac, sem Morbidelli nem aggódik azzal kapcsolatban, hogy el tud-e majd utazni Malajziába, bár már akkor is tisztában voltak vele, hogy ehhez orvosi jóváhagyásra lesz szükség. Vasárnapra viszont kiderült, hogy mégsem annyira rózsás a helyzet, mint hitték.

„Az orvosi csapat úgy döntött, hogy néhány nappal elhalasztja az értékelést. Ennek a késlekedésnek az a célja, hogy lehetségessé váljon az állapotának átfogóbb felmérése, valamint annak a meghatározása, hogy alkalmas-e a közelgő tervezett tesztnapokon való részvételre” – olvasható a Pramac X-oldalán publikált közleményében.

A csapat az olasz Motorsportnak megerősítette, hogy „nagyon bonyolult” lenne Morbidelli megfelelő időben való eljuttatása a sepangi tesztre, amely már magyar idő szerint kedden hajnali három órakor kezdetét veszi. A 29 éves versenyző dolgát leginkább az nehezíti, hogy az orvosi csapat kifejezetten a hosszú repülőutaktól tanácsolta el.

Morbidelli eddig csak Valenciában ülhetett fel a Desmosedici GP24-re, így nagyon fontos lenne mind neki, mind a csapatnak, hogy minél többet gyakoroljon a motorral. Amennyiben valóban nem fog tudni időben megérkezni Sepangba, akkor legközelebb a katari Lusail International Circuiten rendezett második, egyben utolsó hivatalos előszezoni teszten próbálhat majd minél jobban megismerkedni a Ducatival. Egyébként a 2024-es szezon első versenyhétvégéjére majd ugyanezen a pályán, március 8-10. között fog sor kerülni.

Elégedett az új Ducatival a mindenkinél nagyobbat váltó Morbidelli