back to top
2024. május 02. 17:18
KezdőlapMotoGPMorbidelli nélkül indult el a MotoGP sepangi tesztje

Morbidelli nélkül indult el a MotoGP sepangi tesztje

Franco Morbidelli nincs ott a sepangi teszt első napján, helyette a Ducati tesztpilótája, Michele Pirro vezet. Sajtóértesülések szerint a 29 éves versenyző legfeljebb csütörtökön ülhet motorra Malajziában.

A múlt heti shakedown után ezen a héten már kollektív tesztet rendeznek a MotoGP-ben a sepangi pályán. Az esemény kedden, azaz ma kezdődött, magyar idő szerint hajnali 3 órakor. Cikkünk írásának pillanatában Jorge Martín 1:57.951 másodperccel áll az élen, 269 ezreddel megelőzve Pedro Acostát, a Pramacnál azonban mégsem lehetnek boldogok.

A tavalyi világbajnokság második helyezettjének csapattársa, Franco Morbidelli ugyanis nincs ott a pályán. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a háromszoros királykategóriás futamgyőztes egy héttel ezelőtt ijesztő balesetet szenvedett, amikor a Ducati többi pilótájához hasonlóan részt vett a Superbike-vb portimãói tesztjén. A Yamahától szerződtetett versenyző a 7-8-as kanyarban bukott.

Morbidelli bukott, kórházba vitték, miután Márquezék segítettek neki

Ezután ájultan derült el a földön, majd a mentőcsapat megérkezéséig Marc és Álex Márquez segítettek neki. Morbidellit aztán kórházba szállították, ahol ugyan elővigyázatosságból bent tartották éjszakára, de úgy tűnt, hogy az esetnek nagyobb volt a füstje, mint a lángja, és nincs ok az igazán nagy aggodalomra.

„Láttuk, hogy ájultan fekszik” – ijesztő részleteket árult el Marc Márquez Morbidelli bukásáról

Vasárnap azonban jött a hír, hogy elhalasztották annak az eldöntését, hogy Morbidelli részt vehet-e a sepangi teszten. Az orvosi csapat állítólag pont a hosszú repülőutaktól féltette az olasz versenyzőt, ám ennek ellenére állítólag ott van a helyszínen. Pályára viszont egyelőre nem ment, helyette a Ducati tesztpilótája, Michele Pirro vezeti a Pramac másik motorját.

Folytatódik Morbidelli drámája: a portimãói bukása miatt lemaradhat a sepangi tesztről

Hétfői sajtóinformációk szerint egyébként Morbidellit aznap megvizsgálták, és azt javasolták neki, hogy az első két napon semmiképpen se vegyen részt a felkészülésen. Eszerint aztán szerdán ismét megnézik, hogy milyen állapotban van, és akkor dől el, hogy csütörtökön motorra ülhet, vagy teljes mértékben ki kell hagynia a MotoGP első idei kollektív tesztjét.

Akármi is lesz, a hiányzás mindenképpen rosszul jön Morbidellinek. Persze senki nem örülne neki, de neki különösen fájó, hiszen a tavalyi szezon végén gyártót váltott. Ráadásul a gyári Yamahánál mutatott teljesítménye után számára egyértelműen az a tét, hogy a következő években is tagja lehet-e a MotoGP mezőnyének, így kulcsfontosságú lett volna, hogy minél inkább kiismerje új versenygépét.