back to top
2024. május 09. 17:12
KezdőlapMotoGPA MotoGP-pilóták elárulták, hogy szerintük ki az idei világbajnoki cím legnagyobb esélyese

A MotoGP-pilóták elárulták, hogy szerintük ki az idei világbajnoki cím legnagyobb esélyese

Tizenöt MotoGP-pilóta mondta el, hogy szerinte a mezőnyből kinek van a legtöbb esélye megszerezni az idei szezonban a bajnoki címet.

Vélhetően az előző héten lezajlott katari teszten kérdezte meg a MotoGP hivatalos honlapjának munkatársa a pilótákat, hogy szerintük ki a 2024-es világbajnoki cím legnagyobb esélyese. Sajnos nem mindegyikük válaszolt, de a mezőny nagyrésze, tizenöt pilóta így is elárulta, hogy kit tart a favoritnak.

Bagnaia történelmi magasságokba került a katari MotoGP-teszt második napján

Az Aprilia kötelékébe tartozó versenyzők közül mindenki válaszolt. Maverick Viñales úgy gondolja, hogy „Pecco”, azaz Francesco Bagnaia a legnagyobb esélyes, ezzel pedig csapattársa, Aleix Espargaró is egyetért. „Nagyon erősnek tűnik a [tesztek] kezdete óta, szóval ő lesz majd az az ember, akit le kell győzni” – mondta a címvédőről Espargaró.

A Trackhouse pilótái is hasonlóan gondolkoznak. „Pecco a legnagyobb esélyes, nagyon jó volt sebessége, nagyon jó volt a tempója” – nyilatkozta Miguel Oliveira. „Én! Jó, nem is, valójában Pecco az, mivel ő két világbajnoki címet nyert egymás után” – tette hozzá viccelődve Raúl Fernández.

A KTM-hez tartozó pilóták közül egyedül Augusto Fernández nem szólalt meg. Az osztrák gyártó többi versenyzőjének pedig eléggé egybehangzó volt a véleménye. „Pecco az esélyes. Sorozatban két éve az övé az 1-es rajtszám, szóval butaság lenne másra pénzt tenni” – adott fogadási tippet Jack Miller. „A bajnok nagyon gyorsnak néz ki” – mondta Brad Binder, „jelenleg a világbajnok az esélyes” – erősítette meg Pedro Acosta.

A Ducati motorosai közül a portimãói teszten „nagyon komoly” helyzetbe kerülő Franco Morbidelli, és a gyári csapat versenyzői, Enea Bastianini és Bagnaia nem nyilatkoztak.

A VR46 mindkét pilótája, Fabio di Giannantonio és Marco Bezzecchi is egy egyszerű „Peccóval” letudta a válaszadást. Jorge Martín viszont bővebbre eresztette a véleményét: „Pecco a favorit, ő nyert az előző két szezonban, szóval úgy hiszem, hogy idén is ő lesz az, akit majd meg kell verni”.

Jöhet a tavalyi vb-csata visszavágója? – Martín szerint ezúttal mások is beleszólhatnak a harcba

A Gresini színeit képviselő Márquez testvérek is elárulták, hogy mit gondolnak. „A címvédő a favorit. Nagyon jó formában van, nagyon nyomja, és jól vezeti a motorját” – jelentette ki Marc Márquez. A kánonból egyedül Álex Márquez mert kiénekelni, hiszen szerinte „Pecco és Martín” is ugyanannyira esélyes a bajnoki cím megszerzésére.

A japán gyártóknak összesen három képviselője volt a mikrofon elé állók között, Álex Rins, Luca Marini és Nakagami Takaaki véleményét sem ismerhettük meg. A Honda és a Yamaha vezérpilótája, Joan Mir és Fabio Quartararo is rövidre fogta, mindketten annyit mondtak, hogy „Pecco”. Az LCR-t képviselő Johann Zarco viszont kicsit bővebben válaszolt: „Pecco, mivel egyelőre még gyorsabbnak tűnik annál, amilyen tavaly volt”.

Saját magának mondott ellent Quartararo, aki idén is a bajnoki cím reményével száll motorra?