2024. április 27. 11:16
KezdőlapMotoGPHivatalos: Aldeguert leigazolta a Ducati

Hivatalos: Aldeguert leigazolta a Ducati

Hétfőn délután jelentette be a Ducati, hogy megállapodtak Fermín Aldeguerrel. Azt azonban még nem hozták nyilvánosságra, hogy a fiatal pilóta melyik csapatnál fog debütálni jövőre a MotoGP-ben.

Magyar idő szerint hétfőn délután vált hivatalossá, hogy a Ducatinak sikerült leigazolnia Fermín Aldeguert, aki így jövőre debütálhat majd a MotoGP-ben. A spanyol pilóta egy két évre szóló szerződést írt alá, amely opcionálisan további két évvel meghosszabbítható.

A Ducati azt azonban még nem kommunikálta, hogy melyik szatellitcsapatnál mutatkozhat majd be a királykategóriában Aldeguer, aki – hasonlóan az összes jövőbeli márkatársához – magával a gyártóval kötött szerződést. Viszont ahogy korábban már beszámoltunk róla, értesülések szerint a Pramac lehet a számára kiválasztott alakulat. Az olasz istállónál már szinte biztosra veszik Jorge Martín távozását, amely az egyik ülés megüresedését jelentené.

„Szeretettel üdvözöljük Fermínt a Ducati családjában, és alig várjuk, hogy lássuk a Desmosedicin ülve – mondta Gigi Dall’Igna, a bolognaiak versenyrészlegének általános igazgatója a bejelentéskor. – Nagyon örülök ennek a megállapodásnak, mivel Fermín a MotoGP új generációjának az egyik legerősebb versenyzője.”

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, a Ducatinak köszönhetően valóra válik az egyik gyerekkori álmom – nyilatkozta Aldeguer. – Eljött az ideje ennek a nagy ugrásnak, illetve annak, hogy a világ legjobb pilótái között mérettessem meg magam, és ezt ráadásul a mezőny legjobb motorján ülve tehetem majd meg.”

Aldeguernek a tavalyi volt a második teljes szezonja a Moto2-ben. A 18 éves pilóta valósággal berobbant az idény második felében, az utolsó négy futamot kivétel nélkül megnyerte, ráadásul ebből kétszer a „hat trick” is összejött neki, vagyis a győzelem mellett az ő nevéhez fűződött a pole pozíció és a versenyben futott leggyorsabb kör is. Ezeknek az eredményeknek köszönhetően a bajnoki tabella harmadik helyén zárt, csak Pedro Acosta és Tony Arbolino gyűjtött nála több pontot. Nem véletlen, hogy a középső kategória idei bajnoki címének ő a legnagyobb esélyese a bukmékerek szerint.